A házimunka bizony sokszor megkeseríti életünket. Makacs szennyeződések, penészes csempe, vízköves mosógép, koszos sütő. Most 10 olyan egyszerű házi praktikát mutatunk, amivel csillogó lehet a tükör, illatos a hűtő, tiszta a sütő, vízkőmentes a mosógép.

  1. Csempék fugái

A csempék fugái egy idő után piszkossá válnak, de szerencsére van erre is megoldás! Keverjünk össze szódabikarbónát ecettel és dörzsöljük át ezzel a fugákat.

  1. Ablakok

Nincs szükségünk a drága ablaktisztítókra, van ennél olcsóbb módszer is! 1 rész ammóniát keverjünk össze 10 rész vízzel és ezzel permetezzük be az ablakokat, majd töröljük tisztára őket.

  1. Padlók

A padlókkal is igazi csodákat művelhetünk, ha 1/4 csésze ecetet összekeverünk 1 liter vízzel és ezzel mosunk fel.

  1. Vízkő a mosógépben

A mosógépek egyik legnagyobb gyilkosa a vízkő, de erre is van aranyat érő praktika! Öntsünk 80 gramm citromsót a mosógépbe és 80 fokon mossuk át a gépet.

  1. Tükrök

Nem csak tisztává, de ragyogóan csillogóvá varázsolhatjuk a tükröket, ha kevés alkohollal áttörölgetjük őket.

  1. Vágódeszka

A vágódeszka is lehet foltos a rendszeres használat által, de ha citromlevet öntünk rá, majd sóval átdörzsöljük, ismét eredeti állapotukban használhatjuk őket.

  1. Szőnyegek

Nem kell napokig száradni hagyni a fáradtságos munkával kitisztított szőnyegeket és még tisztítóba sem kell vinni őket sok pénzért! Szórjunk rájuk egy kevés szódabikarbónát vagy keményítőt, hagyjuk hatni 1 órán át, majd alaposan porszívózzuk ki. Az illatuk friss lesz!

  1. Hűtőszekrény

A kellemetlen szagok elűzése érdekében csodákra képes, ha egy félbe vágott citromot teszünk a hűtőszekrény ajtajára. Magába szívja a szagokat és friss illatot áraszt.

  1. Penészes csempe

A fürdőszoba csempéi bizony hajlamosak a penészesedésre, de ha egyenlő arányban összekeverünk szódabikarbónát citromlével és átkeféljük ezzel a csempéket, a penésznek annyi!

  1. Sütő

A sütő ajtaját is megviseli a rendszeres igénybe vétel, de ha egy csésze szódabikarbónát összekeverünk annyi meleg vízzel, hogy krémszerű pasztát kapjunk, megoldódik a problémánk. Csak dörzsöljük át vele a sütő ajtaját, hagyjuk hatni 15 percig, majd tisztítsuk meg!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Hogy fogod a telefont? Leleplezi, milyen is vagy valójában!

(Forrás: tudasfaja.com)

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!