A halál előtti utolsó pillanatokat mindenki máshogy éli meg. Az alábbi híres személyiségek is különbözőképp reagáltak a vég közeledtére. Volt aki filozofált, volt aki gúnyolódott, volt aki Istent vagy a fényt kereste, és olyan is, akit halálosan untatott “ez az egész”.

Oscar Wilde: „A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell…”

Sir Winston Churchill: mielőtt komába esett volna és 90 éves korában meghalt volna, így szólt: “Untat ez az egész.”

Voltaire: “Kedves barátom, most már nincs itt az ideje, hogy ellenségeket szerezzek.” –mondta, amikor egy pap arra szólította fel, hogy utasítsa el a Sátánt.

Karl Marx: “Hagyjon már! Az utolsó szavak azoknak a bolondoknak valók, akik nem mondtak eleget!” mondta házvezetőjének, aki azután érdeklődött, hogy mik az utolsó szavai.

Ludwig van Beethoven: halála előtt állítólag a “Tapsot barátaim, a komédiának vége” mondatot mondta környezetének.

Charlie Chaplin: “Miért ne? Elvégre hozzá tartozik!”. Ezt a nagyszerű komikus annak a férfinak mondta, aki ezt megelőzően azt mondta a legendának, hogy reméli, hogy Isten megáldja majd a lelkét.

Salvador Dali: A spanyol szürrealista festő utolsó szavaival olyasmit keresett, ami munkásságára is vonatkoztatható. „Hol van az órám?” – kérdezte.

Jean-Philippe Rameau: A francia zeneszerző és zeneelméleti író még a halálos ágyán is kiszúrta a hamis hangokat, és leteremtette a mellette éneklő papot. „Mi az ördögöt csinál itt mellettem, atyám? A dallam még csak nem is hasonlít” – mondta, majd jobblétre szenderült.

Walt Disney: A közkedvelt rajzfilmgyáros egész életében láncdohányos volt. 1966-ban derült ki, hogy tüdőrákja van, ami még abban az évben elvitte. Utolsó szavakként Kurt Russell nevét írta fel egy papírra, de senki sem tudja, miért – még maga Kurt Russell sem.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Hátborzongató képek, amik bebizonyítják, a természet az igazi úr a Földön!

Nostradamus: Saját sorsát is előre látta. „Napkeltekor már nem fogsz életben látni” – mondta titkárának, Jean de Chavigny-nek, aki másnap tényleg holtan találta mesterét.

(Forrás: Wikipedia)

Ha érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!