Ki ne találkozott volna már ilyennel?! A nagy rohanásban nem a helyére tesszük a dolgokat, csak ledobjuk valahová, ezzel rövidesen méretes rendetlenséget okozva, ami persze hatással van a hangulatunkra is. Viszont ezt a bábeli zűrzavart felszámolni egyszerűbb, mint gondolnád! Most megismerhetsz néhány meglehetősen hasznos trükköt, tippet, melyek nem csak elméletileg, de a gyakorlatba átültetve valóban megszüntetik a lakásban eluralkodott rendetlenséget, így kellemes érzéssel tartózkodsz majd otthon, ahol rend és tisztaság vár.

Hogyan tartsunk rendet otthon?

1. A cipők számára kitalált tároló-alkalmatosságot az ajtóra függesztve nagyszerűen és átláthatóan elhelyezheted a tisztításhoz használatos szereket, eszközöket.

2. Hogy a ragasztószalag végét mindig rögtön megtaláld, a végére tegyél egy gemkapcsot.

3. A gumipókok nagyszerűen együtt tartják a labdákat, végre nem kell a szanaszét gurult sporteszközöket keresgélni.

4. Az üres tojástartóból nagyszerű tárolót készíthetünk, ezentúl azonnal megtalálod az apróbb dolgokat is.

5. Nagyon ötletes megoldás a fürdőszoba-ajtó fölé polcot tenni, ide azokat a dolgokat érdemes tenni, melyeket nem használsz olyan sűrűn. Különösen kis alapterületű fürdőszobák esetében ajánlott.

6. A mágneses tárolóedényekkel telerakhatod a hűtő oldalát, helyet is spórolsz és a fűszereknek is nagyszerű helye lesz.

7. Ha a pólókat összehajtogatás után élére állítva teszed be a fiókba, nemcsak helyet takarítasz meg, de azonnal látni fogod, melyik, hol van.

8. A régi fém teásdobozok kitűnő ceruzatárolók, de hogy mit tárolsz benne igazán, az csak tőled függ.

9. Ilyen műanyag kosarakkal egyszerűen véget vethetsz a mélyhűtőben uralkodó őskáosznak.

10. Nem is rossz ötlet! Címkézzed fel a vezetékeket, töltőket, így nem kell órák hosszat az idegeidet sem kímélve kísérletezni, ha csak egyet keresel közülük.

11. Az iratcsipesz is egy univerzálisan alkalmazható apróság, használhatod például annak megkönnyítésére, hogy a különböző kábeleket csípteted vele az asztal széléhez, így nem kell hajlongva keresgélni a földön őket, mert, hogy magától leesik, az biztos!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Melyik világsztárral randiznál? Teszteld a személyiséged!

12. Minél nagyobb polc, annál jobb! Kedvenc apróságaidat sokkal könnyebben és átláthatóbban tárolhatod, ezután minden azonnal kéznél lesz.

13. A dobozok mennyezetre való elhelyezése az orosz háztartásokban eléggé szokatlan dolog, pedig egy nagyon ötletes megoldás, sokkal jobb, mint ami egy átlagos háztartásban uralkodik. Hallgassunk hát a precíz németekre, és inkább a mennyezetre függesztett dobozokba tegyük holminkat, mint egyszerűen a dívány alá.

14. Függesszük a falra a különböző eszközöket! Ötletes és jól is néz ki.

15. A ruhák szárítására egy létra is kiválóan megfelel, melyet előtte a mennyezetre erősítettél. Meglehetősen szokatlan ötlet, de így senkit sem fognak zavarni a száradó ruhák.

16. A mágneses táblára gond nélkül elhelyezheted a sminkeléshez szükséges dolgaidat.

17. A rudakon lógó kosarak kiváló lehetőségek arra, hogy a különböző szobákban a kisebb dolgokat bennük elhelyezhesd.

18. Saját magad barkácsolta egyszerű polc a fürdőszobába. Elég csak egy deszkára szorítóbilinccsel pár üveget felerősíteni. Csodásan egyszerű ötletet!

19. Ezután a hajszárító és a hajsütővas is azonnal kéznél lesz! Mindössze pár műanyag csövet kell a szekrény ajtajára erősíteni. Mindennek meglesz a helye.

20. Egy másik ötlet a hajszárító elhelyezésére.

21. Íme, egy nagyszerű lehetőség, hogyan tarts rendet a tiszta ágyneműhuzatok között. A párna huzatjába hajtogatva helyezzed el a többi huzatját, így nem kell majd órák hosszat keresgélni azt az egy hiányzót.

22. A rácsos tárolók a rendszerető háziasszonyok nagy barátai.

23. Így mindig kéznél lesz bármelyik kés!

24. Íme, így lehet a tisztítószereket a mosogató alatt elhelyezni – rendben, átláthatóan.

25. Nagyszerű ötlet a mikrohullámú sütőben található forgó tálca alkalmazása a hűtőben: tisztább lesz maga a hűtő és minden azonnal megtalálható.

26. Hogyan határozhatjuk meg, hogy melyek azok a ruhák, amik megérettek a leváltásra? Nagyon egyszerű, de hatékony megoldás: Annak a nemrégiben viselt ruhának a ruhaakasztó-kampóját fordítsad egy irányba, így egy kis idő múlva nagyszerűen látszik, melyek azok, amiket hordasz, és melyek, amiket nem.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kiderült a nagy titok! Ezeket a fűszereket használja legendás csirkéihez a KFC!

27. Tökéletes szemetesvödör az autókba.

28. Kisebb fém tárgyakat nagyszerűen tárolhatunk mágnesen.

29. Az edények, lábasok fedelét is lehet átláthatóan tárolni. Íme, így kell ezt:

30. Az állítható karnisdarabokkal mindent mindig a helyzetnek megfelelően helyezhetjük el a polcon.

31. A régi redőnyökből nagyszerű díszítőelemet készíthetünk.

32. A mosógép elhelyezhető egy alacsonyabb polcra is! Ezt a helyet nagyszerűen használhatjuk például a kosarak tárolására.

33. A hajgumik ezután nem lesznek állandó keresés tárgyai. Egy üres üvegre húzva mindig kéznél lesz az, amelyiket éppen keresed.

Ezek a tippek nagyban segítenek abban, hogy az életed könnyebb, kényelmesebb, szebb legyen, ezáltal te is sokkal boldogabb leszel. Mindenhol ideális rend lesz! Ne feledd el ezeket a hasznos tanácsokat megosztani barátaiddal, ismerőseiddel sem!

(Forrás: ketkes.com)

Hasznos volt? akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!