25 éves kor felett számos oka lehet a lábfejben érzett fájdalomnak, mint a bütyök, a tyúkszem, a sarkantyú, a ízületi gyulladás, lábgombásodás, az egymást átfedő lábujjak, a benőtt köröm és mindegyikük vezethet valamilyen kellemetlen tünethez.

Hogy enyhítsük a lábfej fájdalmát, kipróbálhatunk néhány hatékony, természetes alternatívát, melyek közül a nyújtások a legjobbak. Ezeket 5 percig végezzük.

1. Lábujj emelés
Miközben állunk, emeljük meg lábujjainkat. Kisujjunkat ugyanolyan magasságba emeljük, mint a nagyujjat és ezt mindkét lábon 5-ször ismételjük!

2. Részleges lábujj emelés
Álljunk a talpakon, majd próbáljuk meg csak a nagylábujjunkat a padlón tartani, míg a többi maradjon megemelve! Ha nem megy, a nagylábujj helyett a kisujjat nyomjuk a talajhoz. 5-ször ismételjük mindkét lábon!

3. Lábujjak hátrahúzása
Ülő helyzetben lábainkat tegyük magunk elé, a lábujjak felfelé mutassanak. Hajoljunk előre és ujjainkkal finoman húzzuk vissza lábujjainkat. Ha ezt nem tudjuk megtenni mindkét lábon egyszerre, csináljuk külön-külön!

4. Teniszlabda
Lépjünk rá egy teniszlabdára és gurgassuk a talpunk alatt, miközben enyhén gyakoroljunk rá nyomást. Ismételjük meg a másik lábbal is! Végül döntsük meg a lábfejet úgy, hogy a lábujjak a térd felé nézzenek, majd feszítsük meg a lábujjakat, hogy lefelé nézzenek.

5. Testsúly áthelyezése
Álló helyzetben helyezzük a testsúlyunkat a lábfej külső oldalára. Majd görgessük lábfejünket befelé, miközben testsúlyunk továbbra is a külső részre nehezedik. Mindkét lábon 10-szer ismételjük.

6. Boka nyújtás
Görgessünk egy rugalmas tornalabdát az asztal vagy a szék lába körül, majd hagyjuk rajta pihenni a lábunkat. A következő lépésben nyomjuk lábujjainkat lefelé és ezt ismételjük 15-ször!

Forduljunk szakemberhez
Ha nem szűnő, folyamatos lábfájdalomtól szenvedünk, forduljunk orvoshoz! Lehet, hogy ortopéd cipőre lesz szükségünk, ami javíthatja a lábfej állapotát.

Aki cukorbeteg, annak különösen oda kell figyelnie a lábfejére, mivel azok állapota a teljes egészségi állapotot befolyásolja.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Gyakran hideg a kezed vagy a lábad? Kiderült, mi lehet az oka!

(Forrás: bidista.com)

Oszd meg másokkal is ezt a tudást! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!