Általában a következő dolgok járnak ilyenkor az örömanya fejében: mi legyen a baba neve, vagy hogyan díszítsék fel majd a gyerekszobát az érkezésig.

Azonban az aggodalom is felüti néha a fejét, ami bizonyos esetekben el tud uralkodni az emberen, hiába küzd ellene. Persze ahogy most is, régen is igyekeztek a legjobb tanácsokkal ellátni a szülőket erre az esetre. Azonban ahogy fejlődött az orvostudomány a régi szokások úgy váltak egyre idejétmúltabbá. Sőt, vannak olyanok is, amik visszatekintve, bizony elég bizarrnak tűnnek.

Ezekből mutatunk most be kilencet:

1. Fűzőben mindenáron!

1. Stay Cinched In

fotó: Wikimedia Commons

A mai modern alsó ruházat megjelenése előtt a nők mindig fűzőt viseltek a bársonyszoknyák alatt megbújva. Ez alól a terhesség és a szoptatás sem volt kivétel. Ezekre az esetekre ugyan külön terveztek “egészségmegőrző” fűzőt, de nem hinnénk, hogy a kismamák visszasírják azokat az időket.

2. Dohányozz!

2. Smoke Cigarettes

fotó: Pinterest / Cheryl Henning

Elképesztő tanács ugye? Mostanra minden cigarettásdobozon ott a figyelmeztetés, hogy káros lehet a magzat fejlődésére a cigarettázás, de 70 éve még kifejezetten ajánlott volt várandósan rágyújtani, hogy az anyukának rendszeresen végezzék nagy dolgaikat és ne hízzanak el nagyon a terhesség alatt! Hihetetlen!

3. Szívj kloroformot!

3. Take Chloroform

fotó: Wikimedia Commons

Sok-sok évvel azelőtt, hogy a gerincérzéstelenítőt feltalálták volna, a szülési fájdalmaktól kimerült édesanyákat a tökéletesen egészségesnek hitt kloroform vagy éter adagokkal ütötték ki. Habár eszméletüket a saját és a baba érdekében sosem veszthették el, de az érzékenyebbek bizony inkább jobban megszenvedték ezt a fajta kezelést, mint ha egyáltalán semmilyen fájdalomcsillapítóval próbálkoztak volna!

4. Nézz valami szépre!

4. Look At Something Pretty

fotó: Wikimedia Commons

Régi hiedelmek szerint a terhesség alatt gyönyörű dolgokat nézegetni és szülés közben ezekre koncentrálni elősegítette, hogy a gyermek maga is szép legyen. Nehéz ezzel vitatkozni, hiszen minden édesanyának a saját gyereke a legszebb, de tudományos bizonyíték rá a mai napig nincs!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Több mint 500 anyajegy fedi a testét, mégis gyönyörű modell vált belőle

A képen látható hölgy biztos mindig csak szép dolgokkal volt körülvéve!

5. Igyál!

5. Drink Up

fotó: Flickr / simpleinsomnia

Pár pohár vörösbor még jó is lehet a picinek, hiszen érképző. Ugye ez számunkra is ismerős tanács, de mélyebb kutatások után a szakemberek azt javasolják, a legjobb teljes egészében tartózkodni az alkoholfogyasztástól a terhesség alatt!

6. Maradj nyugton!

6. Stay Put

fotó: Pinterest / MamaCafeUK

Régebben arra is figyelmeztették a leendő anyukákat, hogy egy kocsiút a gödrös utakon pontosan olyan veszélyt jelent a picire nézve, mintha egy zabolázatlan vadló hátán próbálna meg rajta maradni. Ezért nem volt ajánlott autóba ülni, ha mindenképp utaznia kellett az áldott állapotban lévő hölgynek, inkább a vonatozást ajánlották!

7. Ne sóvárogj!

7. Ignore Cravings

fotó: Pinterest / MamaCafeUK

Minden anyuka szervezete máshogy reagál, mikor otthont ad egy új életnek. Van, aki megundorodik addigi kedvenc ételeitől, de az is előfordulhat, hogy eddig nem kedvelt ízekre kap rá. Viszont azt ajánlották régen az orvosok, hogy legjobb ellenállni ezeknek a kísértéseknek és némi testmozgással megfelelően karban tartani magunkat. Manapság ezt kiforgatva esztétikai kérdéssé tették ezt a dolgot, amit néhányan hajlamosak túlzásba is vinni!

8. Kerüld a napfényt mindenáron!

8. Avoid All Sunlight

fotó: Abundant Health Family Chiropractic

Az egyértelmű, hogy a sokáig tartó napozás, és UV sugárzás senkinek nem tesz jót, főleg a magzatnak nem, de azért a napsugarakban rejlő D vitamin elengedhetetlen a baba fejlődése szempontjából, tehát teljes egészében nem szabad kerülni. Azt meg végképp senki ne higgye el, hogy a napra lépve a baba “megfő” ahogy anno gondolták. Fényvédő használata azért javasolt!

 

 

9. Mellőzd a hancúrozást!9. Skip Hanky Panky

fotó: Pinterest / Amanda Viviani

Napjainkban a szülés környékén javasolják az orvosok, hogy a szülők bújjanak össze segítve ezzel a pici megindulását a külvilág felé, régebben azonban tiltották végig, mivel azt hitték, nagy libidóval fog rendelkezni az a gyermek, akinek a szülei a terhesség idején összebújtak…

Olvasd el ezt a cikket is –>  Tudod, hol rejtőzik a magyar Svájc? Most bemutatjuk ezt a csodálatos hazai falucskát!

Milyen érdekes dolgokat gondoltak régebben, de mi garantálja, hogy mostani jól bevett szokásainkon nem fog valaki egyszer ugyan így meghökkenni?

(Forrás: vilaghalo.info)

Oszd meg, ha érdekesnek találtad!

 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!