Az egyik kisfiú édesanyja, Szabó Andrea osztotta meg a nem mindennapi történetet:

“Reggel hat órakor kisebbik fiam rémülten felhívott, hogy a CBA előtti buszparkolóban rosszul lett egy hölgy. A diákok a buszra várakoztak.

A hölgy összeesett, rángatózott és folyt a szájából a vér. Kisfiam egy másik fiúval együtt odaugrott, hogy segítsenek neki.

Megpróbálták felültetni, nehogy a vérzéstől megfulladjon. Mivel nem voltak még ilyen helyzetben ők is nagyon megijedtek, próbáltak segíteni, ahogy tudtak.

Közben odakiabáltak a többi várakozó gyereknek, hogy jöjjenek segíteni, valaki hívja gyorsan a mentőket. A többi húsz gyerek bambán nézett rájuk, de senki nem mozdult.

A szemben lévő buszmegállóban felnőttek várakoztak, akik üres tekintettel nézték a történteket, ám senki nem mozdult a másik oldalon sem.

Az én fiam megdöbbent ezen, és miközben tartotta a hölgy vállát, felhívta a mentőket, akiknek dadogva próbálta elmondani, hogy hova kell jönni. Ijedtében az utca neve nem jutott eszébe.

Ezután felhívott engem, hogy mi történt, hívjak gyors segítséget. Kiugrottam az ágyból, újra felhívtam a mentőket, akik már tudtak a bejelentésről és elindultak. Érdről….Közben próbáltam helyben is keresni orvost.

Szóltam a polgárőröknek, akik másodperceken belül a helyszínen voltak. A diákok busza megérkezett, a sofőr ablaküvegen keresztül nézte a hölgy és a két gyerek kínlódását. Végül húgom is odaért, aki a kisfiát vitte ki a buszhoz. Ő maradt a hölgy mellett. Most negyed nyolc van. Egy szirénázó mentőautó száguld el a házunk előtt…

A két fiú felszállt a későbbi buszra. A fiam háromszor hívott fel azóta, hogy mit tudok a néniről. Azt mondta, hogy az iskolában egyetlen ötödikes kislány ment oda hozzá, hogy megkérdezze mi történt a nénivel. Senki más egy szót sem ejtett róla…

Egy gyereknek életében sok órát kell vennie ahhoz, hogy okos és képzett legyen. Járatjuk őket társastáncra, néptáncra, sportedzésekre és egy halom képzésre, amelyektől azt várjuk, hogy kiváló embert faragnak majd a gyerekeinkből.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez az ember úgy énekli Simon & Garfunkel leghíresebb dalát, hogy menten libabőrösek lettünk tőle!

Csak egy képzésről feledkezünk meg. Nem adunk nekik leckét emberségből.

A buszmegállóban álló gyerekek nagy része református keresztény gimnáziumba jár.

A keresztények szótárában van egy szó: Irgalom. Jelentését már senki nem ismeri.

Ultra civilizált világunkban kiszorítja egy új fogalom:

Barbárságnak hívják.”

Mennyire igaza van a bejegyzést író édesanyának! Miért nem tanítjuk emberségre a gyermekeinket? Sokkal fontosabb lenne, ha az iskolában az életre, mások segítésére nevelnék őket, minthogy bemagoltassanak velük matematikai összefüggéseket!

(Forrás: Facebook)

Te is így gondolod? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!