Ugyanezt a receptet használom, a siker mindig garantált. Több lángost is ki próbáltam de ez az igazi, régen is nagyon kapós volt, most is legalább annyira!

Hozzávalók

  • 1 kg liszt 5-6 dl langyos víz (kb.)
  • 1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
  • 2 kávéskanál só
  • olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.

Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

A receptet a piaci barátnőmtől kaptam.

Oszd meg te is barátaiddal! 

Forrás: Iluka

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Fenséges kapormártás! Én aztán sokat kipróbáltam, de ez a legjobb, amit valaha ettem!