A szilva rosttartalmának köszönhetően képes megszüntetni, enyhíteni a kellemetlen betegséget, mivel serkenti az emésztést és méregteleníti a bélrendszert.

Most következzen a szilva 4 jótékony hatása!

1. ROSTOKBAN GAZDAGOK

Mivel a szilva egy rostokban gazdag nyári/őszi gyümölcs, ezért naponta érdemes fogyasztani, mivel így nagyon kevés lesz az esélye a székrekedés kialakulásának. Emellett a szilva segíti a jótékony baktériumok fejlődését, tisztítja a májat és jótékony hatással van az izomzatra.

2. A SZILVA ENYHE GYOMORHAJTÓ

A szilvában jelen van egy természetes laxatív hatású anyag, amely segíti a víz kiválasztását, így beindítva az enyhe hasmenést, és a székrekedés enyhülését. A szilvában sok a magnézium is, ami ugyancsak enyhíti a kínzó panaszokat.

3. A SZILVA AKTIVÁLJA AZ EMÉSZTŐ ENZIMEKET

A szilvákban nagyon sok A-vitamin, kálium és számos más ásványi anyag van, amelyek aktiválják az emésztő enzimeket, így beindítva az bélrendszer megürülését, tisztulását.

4. A SZORBITOL ENYHÍTI A SZÉKREKEDÉSES PANASZOKAT

A szilvában megtalálható a szorbitol nevű cukoralkohol, amely beindítja a bélműködést, a jótékony baktériumok szaporodását. A szilvalé fogyasztása is jó hatással van, azt is érdemes kipróbálni, mert méregteleníti az egész szervezetet, és beindítja a bélmozgást.

(Forrás: twice.hu)

Oszd meg másokkal is ezt a hasznos tudást! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Bőrviszketés? Izomgyengeség? Fogínyvérzés? Tudd meg, melyik vitamin hiányzik a szervezetedből!