Léteznek olyan borzalmas bűncselekmények is, ahol nem olyan egyszerű alkalmazni a helyes és helytelen, az igazságos és igazságtalan, vagy a fehér-fekete általános szabályait. Néha a bűnözés háttere és annak előzményei annyira bonyolultak, hogy a törvénybírónak rendkívül nehéz feladat a leghelyesebb döntést meghozni.

Valószínű, hogy a spanyol María del Carmen Gracía esete is ebbe a kategóriába tartozik. A spanyol édesanya ugyanis 2005 június 13-án kétségbeesésében egy férfi halálát okozta. De ha ezt nem előzi meg egy tragikus eset, akkor soha nem jutott volna ilyesmi az eszébe.

A katasztrófa 1998-ban, a spanyol Benejúzarban kezdődött, amikor María 13 éves lánya reggel kenyeret vásárolni ment. A pékség felé vezető úton a fiatal lány találkozott egy 62 éves férfival (Antonia Cosme Velasco), aki késsel fenyegetni kezdte. Az idős férfi egy kést szorított a lány nyakához, majd bokor mögé ránciáglta, ahol senki sem látta őket. Ezután földre kényszerítette, letépte a ruháját és megerőszakolta.

Miután az erőszakos bűncselekmény kitudódott, María hibásnak érezte magát – ha azon a reggelen nem küldte volna lányát a pékségbe, akkor semmi sem történt volna. Az édesanya súlyos depresszióba esett, és még abban az évben pszichiátriai kezelésre szorult.

María egész családja szenvedett, hiszen egész Benejúzáron sokan Antonia mellé álltak, mert nagyon népszerű és gazdag volt. Emellett María családja bevándorlók voltak, és még az első orvosi vizsgálatok során is kétségek merültek fel és azzal vádolták őket, hogy a 13 éves lány nem mond igazat. A család sok ellenségeskedést és fenyegetést kellett elviselnie.

Azonban egy komolyabb DNS vizsgálat során kiderült, hogy a kislány nem hazudott, hiszen ruháján megtalálták az igazsághoz vezető nyomokat. A férfit tizenöt év börtönre ítélték, azonban 2005-ben, hat év letöltött börtönbüntetés feltételesen szabadlábra helyezték.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Gyorsteszt! Mit látsz meg először a képen? Elárulja, mi nem működik az életedben

A férfi a szabadon bocsátása után összetalálkozott az anyával, és gúnyosan odaszólt neki: Na, hogy van a lányod? Ezután állandóan fenyegetéseket kapott és azt üzenték a családnak, hogy el fogják vágni a lány torkát. A nő ettől teljesen elveszítette az eszét, meg volt győződve arról, hogy a férfi képes lenne megölni a lányát. Ezért elrohant benzinért, majd bement a bárba, ahol a férfi tartózkodott, lelocsolta a pedofil bűnözőt és felgyújtotta.

A 69 éves férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, és egy héttel később belehalt az égési sérülésekbe. Maríát azonnal letartóztatták és egy év őrizet után kilenc és fél év börtönbüntetésre ítéltek. Ez hosszabb idő volt, mint amennyit a nemi erőszakért a férfi kapott, de a nő büntetését végül lecsökkentették öt évre, most vonult be a börtönbe leülni az idejét.

Időkozben számos feminista szervezet harcolt, hogy megakadályozzák María börtönbüntetését. Több ezer aláírást gyűjtöttek össze, összesen háromszor kérelmezték, hogy engedjék szabadlábra, de a végső ítéleten nem lehetett változtatni. Sokan Spanyolország legbátrabb édesanyjának nevezték őt. Egyes források szerint az évekig tartó huzavona alatt az ügy megjárta a spanyol legfelsőbb bíróságot is, ahol végül büntetését öt és fél év börtönre csökkentették, azzal az indokkal, hogy a gyilkosság idején az anya nem volt teljesen beszámítható állapotban.

María életének jelentős részét rácsok mögött kellett töltenie. 2018 közepére az akkor 65 éves édesanya nyugdíjas lesz és talán utolsó éveit még családjával töltheti. Börtönben töltött évei alatt rengeteg támogatást kapott, különösen rákos férjétől, akinek most nagy szüksége van rá.

Remélhetőleg María és családja, valamint Antonio és családja végre elfelejthetik a húsz évvel ezelőtt elkezdődő tragédiát, és hátralevő életüket békességben élhetik le. Szomorú, hogy hová fajulhat az emberi kegyetlenség.

(Forrás: virallynews.eu)

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az idős bácsi állapota rohamosan romlott! Aztán egy nap, mintha csoda történt volna! Az orvos nem értette. A bácsi igen:

Te mit gondolsz?

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!