Egyszerű elkészíteni, és nem kell olajban sütni.

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált csirkehús
  • 1 db vöröshagyma
  • 200 ml tej
  • 70 gramm kenyér
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt feketebors (ízlés szerint)
  • 200 ml tejföl
  • 2 db tojás
  • 150 gramm kemény sajt
  • kapor (ízlés szerint)

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darált húshoz. A maradék tejet öntsük hozzá a darált húshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe. Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.

A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig. Ehhez a recepthez a fentiek helyett másféle darált húst is használhatunk.

(Forrás: bidista.com)

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ischler - a nagymami receptje szerint. Mikor elkészült, egyből csináltunk még egy tepsivel, olyan finom lett!