A madártej szinte mindannyiunk kedvence, de sokan csak ritkán készítik, mert a habbal sok a munka és nem is biztos, hogy jól sikerül.

A habot számtalan módon el lehet készíteni, ha kipróbálod ezt a módszert, biztosan számodra is ínycsiklandó lesz. Mentsd is el gyorsan ezt a receptet:

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje,
  • 4 db tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • kevéske liszt,
  • 800 ml tej

Elkészítés

A tojásokat szétválasztom sárgáját elkeverem cukorral + vaníliás cukorral (esetleg aroma), majd rakok bele kis lisztet, ettől lesz sűrű!

A tejet felforralom ezt követően megy bele a cukros tojás…addig főzöm közepes lángon még kicsit sűrű nem lesz!

A tojásfehérjét felverem teszek hozzá cukrot közben, majd lapos tányérra szaggatom őket és berakom a mikróba 1:15 percre… végül belekeverem a krémbe.

Nagy Timi receptje!

(Forrás: ketkes.com)

Jó étvágyat kívánunk, reméljük, ízleni fog!

Oszd meg másokkal is, örülni fognak neki! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Annyira finom ez az almás pite, hogy soha nem tudom megunni!