Pont Céline Dion nyilatkozta azt egyszer Andrea Bocelliről, “hogyha Isten énekelne, azt biztosan Andrea Bocelli hangján tenné”.

Most ez a két csodálatos művész  – Dion és Bocelli – egy csodálatos duettel ajándékoznak meg minket.

Andrea Bocelli örökletes zöldhályoggal született, amely egyre erősebben rontotta látását.

10 esztendősen úgy döntött, hogy focizni szeretne, szülei beleegyeztek és beíratták egy futballcsapathoz. 12 évesen súlyosan megsérült, amikor fejen találta egy labda, agyvérzést kapott és megvakult. Az orvosok mindent megpróbáltak, még piócákkal is kezelték, de nem tudták megmenteni a látását.

Andrea Bocelli számára a zene jelentette az egyetlen vigaszt. Megtanulta a vakok Braille-írását, és így már ujjával követve tudta „olvasni” a hangjegyeket. 14 évesen az O sole mio című dallal megnyerte a Margherita d’Oro dalversenyt Viareggioban.

1992-ben Zucchero, az olasz rocksztár, Luciano Pavarottival egy Miserere című dalt tervezett lemezre venni. Szerettek volna egy demó változatot is, ehhez pedig hangot kerestek. Hosszas válogatás után Bocellire esett a választás, a hangfelvétel eljutott Pavarottihoz, aki elképedt a fiatal énekes tehetségén. Úgy döntött, hogy a végleges verziót inkább Andrea Bocelli énekelje őhelyette.

A folytatás ismert: világhírnév, rengeteg csodálatos dal, duett sztárénekesekkel, és egy egész világ elismerése…

Most pedig élvezzük ezt a káprázatos dalt! 

Libabőr.

Ha neked is tetszett, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Több mint 12 ezer embert látott meghalni - ezt a 12 dolgot tanulta tőlük