Napjainkban a pajzsmirigy megbetegedések egyre gyakoribbak. Az emberek számtalan tünetet felfedeznek, de ezek sok esetben nincsenek megfelelően kezelve, sőt az is előfordulhat, hogy rá sem jönnek, hogy pajzsmirigy betegség áll a tünetek hátterében.

A pajzsmirigy nagyon lényeges szerepet tölt be, így fontos, hogy megőrizzük az egészségét. A pajzsmirigybetegségek természetes módon kezelhetőek, megfelelő étrenddel és nyugodt életvitellel. Ha egy jó orvoshoz kerül az ember, hamar rájön, hogy milyen pajzsmirigy gond okozza a tüneteket.

A legjobb természetes módszerek a pajzsmirigy kezelésére:

  1. Kókuszolaj – ezt az olajat sokkal könnyebben feldolgozza a szervezet, mint egyéb olajokat. Erősíti az immunrendszert és sokat segíthet a pajzsmirigy kezelésében. Legalább napi egy evőkanálnyit fogyasszunk belőle.
  2. Velő – az állati csontvelő nagyon hasznos tápanyag, ami feltölti a szervezetet olyan anyagokkal, amelyekre szüksége van. Főzzük meg a velőt és tengeri sóval megszórva fogyasszuk, a pajzsmirigybetegeknek érdemes naponta legalább 1 evőkanálnyit megenniük belőle.
  3. Tengeri alga – táplálékkiegészítőként kapható, mivel jódban gazdag, ajánlott a fogyasztása. Kúraszerűen kell fogyasztani ahhoz, hogy kifejtse hatását.
  4. A, D és K 2 vitaminok – ezek a legfontosabb vitaminok, a pajzsmirigybetegek számára. A tudósok szerint a pajzsmirigybetegeknél kimutatható, hogy az említett vitaminokból súlyos hiányban szenved a szervezetük.
  5. Jóga – a meditáció és a tai chi is segíthet, főként akkor, ha a pajzsmirigybetegség hátterében depresszió áll.
  6. Glutén – ez az amiből csak keveset érdemes fogyasztani, de az sem baj, ha teljesen száműzzük az étrendünkből. A glutén az autoimmun betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik, ezért érdemes hanyagolni.

A természetes módszerek segíthetnek a pajzsmirigybetegségek kezelésében, érdemes kipróbálni mindet, mert nincs mellékhatásuk, viszont a beteg állapota javulhat tőle.

(Forrás: ketkes.com)

Szerinted is hasznos tudás? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Végre egy működő praktika! 60 másodperc alatt megszabadulhatsz a hátfájástól!