Vajon mit mondtak a hírességek közvetlenül haláluk előtt? Döbbenetes, meglepő vagy épp ironikus szavakkal készültek a nagy útra…

Oscar Wilde: „A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell…”

Sir Winston Churchill: Mielőtt komába esett volna és 90 éves korában meghalt volna, így szólt: “Untat ez az egész.”

Charlie Chaplin: “Miért ne? Elvégre hozzá tartozik!”. Ezt a nagyszerű komikus annak a férfinak mondta, aki ezt megelőzően azt mondta a legendának, hogy reméli, hogy Isten megáldja majd a lelkét.

Voltaire: “Kedves barátom, most már nincs itt az ideje, hogy ellenségeket szerezzek.” –mondta, amikor egy pap arra szólította fel, hogy utasítsa el a Sátánt.

George Bernard Shaw: “Könnyű a halál, nehéz a komédiázás.”

Karl Marx: “Hagyjon már! Az utolsó szavak azoknak a bolondoknak valók, akik nem mondtak eleget!” mondta házvezetőjének, aki azután érdeklődött, hogy mik az utolsó szavai.

Johann Wolfgang von Goethe: “Több világosságot” kért.

Mahatma Gandhi: “Hey Ram” vagyis az “Ó isten!” kifejezéssel vett búcsút életétől.

Bonaparte Napóleon: “Franciaország, fegyverbe, teljes harckészültség, Joséphine…”. Érdekesség, hogy Josephine császárné ekkor már öt éve halott volt.

Ludwig van Beethoven: halála előtt állítólag a “Tapsot barátaim, a komédiának vége” mondatot mondta környezetének.

Salvador Dali: A spanyol szürrealista festő utolsó szavaival olyasmit keresett, ami munkásságára is vonatkoztatható. „Hol van az órám?” – kérdezte.

Jean-Philippe Rameau: A francia zeneszerző és zeneelméleti író még a halálos ágyán is kiszúrta a hamis hangokat, és leteremtette a mellette éneklő papot. „Mi az ördögöt csinál itt mellettem, atyám? A dallam még csak nem is hasonlít” – mondta, majd jobblétre szenderült.

Walt Disney: A közkedvelt rajzfilmgyáros egész életében láncdohányos volt. 1966-ban derült ki, hogy tüdőrákja van, ami még abban az évben elvitte. Utolsó szavakként Kurt Russell nevét írta fel egy papírra, de senki sem tudja, miért – még maga Kurt Russell sem.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az idős falusi tanító nem akármilyen leckét adott a megbocsátásról!

Nostradamus: Saját sorsát is előre látta. „Napkeltekor már nem fogsz életben látni” – mondta titkárának, Jean de Chavigny-nek, aki másnap tényleg holtan találta mesterét.

Ha érdekesnek találtad, ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!