A kilencvenes évek egyik emblematikus figurája, aki 195-ös IQ-jával az ország szinte összes, akkor népszerű televíziós műsorában megfordult. A vörös hajú és szeplős “csodagyereket”, Szász Marcit mindenki tátott szájjal bámulta, hiszen 2 és fél évesen már ismerte a számokat, 3 évesen folyékonyan olvasott, 5 éves korában pedig két hét alatt megtanult írni.

Én emlékszem, hogy milyen büszkék voltak rám a szüleim, mert szépolvasás versenyre járhattam, olyan összefüggően és artikuláltan tudtam olvasni nyolc évesen. Annyi idősen, amikor Marci már felső tagozatos volt, ami után 15 évesen fel is vették a Műszaki Egyetemre. Egészen más ligába tartoztunk, pedig hasonló korúak vagyunk.

Az elvárások felé pedig óriásiak voltak, míg ő maga is Nobel-díjat szeretett volna nyerni. Mára azonban egészen máshogy alakult a sorsa. Az RTL Klub készített interjút a 28 éves fiúval nemrég, ahol többek között arról is beszélt, az ellenségének sem kívánná, hogy átélje azt, amit ő akkoriban. Lehet-e ezek után egyáltalán normális életet élni, és vajon megvan-e még az előnye a többi emberrel szemben.

Forrás: RTL Klub

Oszd meg másokkal is!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Kedvenc filmjeid legmeglepőbb kulisszatitkait hoztuk el különleges képekben: