Mennyei íze van, hűsít, és ráadásul egészséges is. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 14 nagy illatos, szépen kinyílt bodzavirág
  • 10 liter víz
  • 4 citrom
  • 1 kg barna cukor
  • 10-12 rizsszem vagy 5 gramm friss élesztő
  • mentalevél

Elkészítés:

1.a frissen szedett bodzát mossuk meg alaposan, majd tegyük a tisztára mosott üvegbe. Töltsük bele a vizet, de hagyjuk helyet a cukornak, és a citromoknak.

2. fedjük le az üveget egy tányérral, és hagyjuk egy éjszakán át állni

3. másnap adjuk hozzá a cukrot, és a megmosott, meghámozott, és szeletekre vágott citromokat.

4.Addig kavargassuk a levet, míg a cukor feloldódik. Azért jó, ha a citromot héj nélkül tesszük bele, mert különben kesernyés lesz a végeredmény.

5. Végül tegyük a lébe a fermentációt elősegítő rizst, vagy az élesztőt.

6.Fedjük le egy tányérral, vagy egy géz anyaggal, és hagyjuk állni 3-4 napon keresztül. Nem szabad légmentesen lefedni, de hagyni egy kis levegőt, ami szükséges ahhoz, hogy megfelelően készüljön el a bodzalevünk.

7.Naponta legalább kétszer keverjük meg alaposan a készülő levet. Közben kóstoljuk meg, és, ha már készen van, szűrjük le, és jól záródó üvegekbe téve tároljuk a hűtőszekrényben.

8. A bodzalé enyhén pezsgős lesz, ezért óvatosan nyissuk ki az üveget.

(Forrás: tudasfaja.com)

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Filléres gyógymód, amivel könnyedén eltüntetheted bőrkinövéseidet!