Az egyenes beszéd műsorvezetője arról az iszonyatos terhelésről, amit a fiának és minden magyar diáknak kell elviselnie az iskolában.

A teljes poszt:

Másodikos (azaz 10.-es) gimnazista fiamnak hetente 38 tanórája van bent az iskolában. 3×8, 2×7. Nyolctól négyig vagy háromig. Azaz otthoni tanulás, előadás-készítés, lecke, másnapi dolgozat, kötelező olvasmány, vers tanulás, minden egyéb nélkül heti 38 óra. Lényegében egy felnőtt heti munkaideje két óra híján + házi.

Emellett 8 éve vízilabdázik, naponta három óra edzés, ahova akkor tud elmenni, ha a 8. órákra visz kikérőt, így állandóan pótolnia kell a suliban. Kellene külön nyelvóra, mert az iskolai oktatásból aligha lesz nyelvvizsga, még kevésbé nyelvtudás. Jelenleg nem látom az időpontot, amikorra ezt be lehet illeszteni, hiszen így is reggel 7-kor indul el és este 8-ra ér haza.

Palkovics államtitkár úr szerint vitathatatlan, hogy rendben van a magyar oktatásügy.

Most tartalmi kérdésekbe nem megyek (pedig… hajjaj!), csak érdeklődöm, hogy ezen tényleg nem lehet már fogást találni? Ez így rendben van? Ha nem sportolna, elfogadható lenne a heti 38 tanóra? Ha nem sportolna, egészséges felnőtt lenne belőle?

Ez az első iskolai hét. A 190 cm-es, közel 100 kilós fiam máris ingerült, kedvetlen és fáradt. Nem hiszem, hogy csak ő érez így.

Mit fognak tanítani a pedagógusok délután fél 4-kor és ki fog még rájuk figyelni? Ők hogy fogják bírni? És tanár és diák egymást? És minek ennyi tananyag, minek ennyi tantárgy?

Ez már tényleg vitathatatlan? Inkább kétségbeejtő. Mégis inkább vitatkozni kellene róla!

Dühös vagyok. Azt érzem, hogy valamit tennünk kell. Gyerekek és szüleik, pedagógusok görnyednek az elrontott iskolarendszer súlya alatt. Ez nem pártpolitika, nem érdemes méricskélni, akkort-mostot emlegetni. Mert tenni mindenképp most kell, ez így nem mehet tovább!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ismét emelkedhet a nyugdíjkorhatár! Sokaknak fájni fog, meddig kell majd dolgozni!

Ki kellene mondani, hogy általános iskolában nem lehet több tanórája egy tanulónak napi 6 óránál, gimnáziumban napi 7 óránál. Az is sok persze, úgyhogy kevesebb bármikor lehet!

Ehhez tessék tananyagot összeállítani! Nem majd, nem majd egyszer, hanem most!ű

(Forrás: Facebook)

Te mit gondolsz?

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!