Ste Walker, a 24 éves jóképű srác sokszor kénytelen mások előítéleteivel szembesülni.

“Az emberek mostanában elhamarkodottan ítélkeznek: az, hogy normálisan nézek ki, normálisan beszélek, nem jelenti azt, hogy nincs komoly fogyatékosságom – figyelmeztet mindenkit.

Ste az emésztőrendszer krónikus gyulladásával járó Crohn-betegségben szenved.

Facebook-profiljára tette ki ezeket a képeket, hogy minél több emberben tudatosítsa: nem szabad senkit az első benyomás alapján megítélni.

ste walker

Őt magát is számos esetben vonják felelősségre, hogy miért használja a rokkantparkolót vagy miért megy be a mozgássérült WC-be, hiszen nem látszik rajta, hogy “baja” van.

“Koromnak megfelelő, átlagos srácnak nézek ki, de ez azért van, mert szeretném, ha ilyennek látnának; ám ha egy kicsit közelebbről megnéztek, vagy feltesztek nekem pár kérdést, kiderül, hogy komoly betegségben szenvedek” – írja a bejegyzésben.

Amint az a fotón is látszik, Ste katétert használ, a hosszú, rugalmas cső egyik vége a szív előtt egy nagy vénában van, a másik pedig a mellkasán – ezt az életfontosságú anyagok bevitelére használják, mivel a fiú gyomra nem működik megfelelően.

“Soha nem gondoltam volna, hogy ennyien felfigyelnek a posztomra, remélem, ez segít abban, hogy az emberek megfontoltabban viszonyuljanak az ehhez hasonló, “láthatatlan” betegségekben szenvedőkhöz.”

Reméljük sokakhoz eljut az üzenete és így lesz!

Mi megosztottuk Ste történetét. És te?

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ismered a tükör négy törvényét? Megtanít négy alapvető dologra!