A vaníliakrémet rengeteg süteményhez felhasználhatod! Nagyon ínycsiklandó és nagyon krémes, mert nincs benne liszt!

Hozzávalók:

200 g puha vaj,
100 ml tej,
4 evőkanál cukor,
2 db tojás,
vaníliaaroma, vagy vanília

Elkészítés:

Készítsük elő a hozzávalókat, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek. Verjük fel a tojást a cukorral és a vaníliaaromával egy tálban, majd öntsük hozzá a tejet és keverjük össze vele. Tegyük a keveréket egy lábasba és melegítsük fel lassú tűzön vagy vízgőz felett, kavargassuk folyamatosan, ameddig besűrűsödik.

Ne hagyjuk főni, tegyük félre, hogy kihűljön. A puha vajat addig kavarjuk robotgéppel ameddig habos lesz majd lassan ként hozzá adagoljuk a tojásos tejes krémet és addig kavarjuk a robotgéppel, amíg habos krémet kapunk.

Amikor majdnem elkészült tehetünk bele pár csepp rumot, vagy rumaromát is. A krémet felhasználhatjuk azonnal vagy hűtőben tárolhatjuk maximum 3 napot. Ezzel a krémmel bármilyen süteményt megtölthetünk és díszíthetünk.

Forrás: ketkes.com

Oszd meg másokkal is! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Gyerekkori fotóját nézegette, aztán egyszer csak meglátta, ki van a háttérben! Majdnem elájult!