Minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője, nevéhez az 1960-as évek óta több ezer sikeres koncert, több millió eladott lemez és számtalan sláger fűződik.

Közismert jellegzetes erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. Énekhangja mezzoszoprán, négy és fél oktávos hangterjedelemmel.

106 magyarországi és 25 külföldi önálló lemeze jelent meg, ebből 37 album. 328 gyűjteményes albumon jelentek meg felvételei, valamint több mint 500 dal van a repertoárjában. Diszkográfiája szerint 473 hazai és külföldi hanghordozó őrzi dalait.

Külföldön 6 nyelven (magyarul, angolul, németül, japánul, oroszul és lengyelül), 11 országban, 80 kiadásban jelentek meg felvételi. Dalait lefordították még cseh, francia, finn, olasz és spanyol nyelvre is. Az „Év énekesének” választották többek között Angliában és Németországban is.

Zenei stílusát számos műfaj alakította, a rock, a beat és a pop zenétől kezdve, hangja a legnehezebb dzsessz, gospel, spirituálé, blues dalok sőt még az opera eléneklésére is alkalmassá tette. A zenei eredmények mellett sikereket ért el a dalszövegírásban és a filmművészetben is. Eddig több mint 20 filmben és színházi darabban szerepelt, valamint több tucat film betétdalát is ő énekli. Több mint ötven dalának ő a szerzője.

Kossuth-díjas és Liszt Ferenc díjas, és számtalan egyéb díj birtokosa.

Ugye kitaláltad, kiről van szó?

Kovács Kati, ez a kivételes tehetségű énekesnő ma ünnepli 72. születésnapját!

Születésnapja alkalmából most két különleges felvételt választottunk. Az egyiken Vangelis legnagyobb slágerét énekli, a másikon pedig a Soha ne sírj című dalt, melynek ő maga írta a szövegét.

Boldog születésnapot! Ne felejtsd el megosztani te sem! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  2 magyar is van a világ 10 legszebb mozija között