Michael Jackson, a popzene királya 50 éves korában hunyt el. Halálhíre az egész világot megdöbbentette. Michael Jackson egy népes néger családban, nyolcadik gyermekként született…

A híres énekes több interjúban is beszámolt arról, hogy édesapja tekintélyelvű személyiség volt, sőt néha zsarnokként bánt a családjával. 1963-tól a Jackson család több tehetségkutatón vett részt, így próbáltak betörni a zenei életbe, aztán édesapjuk menedzselésével megalapították a “The Jackson 5” nevű együttest, amelybe a család összes fiúgyermeke énekelt.

Michael 1971-ben szólókarrierbe kezdett és sikerei miatt a pop királyának is nevezték. A 80-as évek elejére Jackson meghatározó alakja lett az amerikai popzenének és popkultúrának. Ő volt az első afroamerikai előadóművész, akinek klipjeit rendszeresen játszotta az MTV, ami más, addig mellőzött fekete előadók sikerét is elősegítette.

Sokan azt mondták, hogy kifehérítette magát, mert nem akart fekete lenni, vagy inkább fehér akart lenni, de egyáltalán nem erről van szó. Sőt, sokszor utalt magára, mint fekete emberre. Michaelnek nem volt identitás zavara, büszke volt arra, hogy fekete, ezt gyakran megemlítette. Bőrének a kifehéredését a vitiligo betegsége okozta.

Ugyan sokat vádaskodnak azzal, hogy a vitiligoban szenvedő betegek foltosan fehérednek ki, de Michael egyenletes fehér bőrrel rendelkezett. Igen ám, de azt kevesen tudják, hogy eredetileg ő is foltos volt, de mivel fontos volt számára a megjelenés, és a karrierje, így ügyesen elrejtette a foltokat.

1980 ban még így festett

Néhány évtized múlva pedig így:

Grafikusok számítógép segítségével megalkották, hogy nézett volna ki Jackson élete vége felé, a műtétek nélkül:

(Forrás: buzzblog.eu)

Szerinted is érdekes? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Tudtad, hogy az Oscar-díjas Sir Anthony Hopkins csodaszép képeket is fest? Most megnézheted műveit!