A testünk tökéletes rendszer, amelyben sok minden történik egyszerre. Ez az intelligens rendszer pedig időnként jeleket ad nekünk, hogy segítségre van szüksége, amely – ha figyelmen kívül hagyjuk – egészségügyi problémákhoz vezethet.

Íme, néhány olyan jelzés a testünk részéről, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagynunk.

# 1 Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcs

Ha ilyen jelzést kapsz a testedtől, akkor magnéziumra és káliumra van szüksége. Ezeknek a fontos ásványi anyagoknak a feltöltéséhez fogyassz paradicsomot, narancsot, banánt és spenótot rendszeresen.

# 2 Száraz bőr

A bőr szárazsága az E-vitamin hiányát jelzi. Fogyassz több diófélét, olajos magvat és halakat.

# 3 Édesszájúság

Ha hirtelen a semmiből erős vágyat érzel arra, hogy valami édességet egyél, akkor annak nagy valószínűséggel a stressz, a kétségbeesés érzése vagy a kimerültség is kiváltó tényezője. Az agyunk glükózt (szőlőcukor) kíván ilyenkor, hogy jobban működhessen. Hogy ezt a vágyat kielégítsd, de mégse szedj fel extra kilókat, egyél inkább étcsokit vagy gyümölcsöket.

# 4 Jégevés iránti vágy

Lehet, hogy furcsán hangzik, de egyszerű magyarázata van annak a jelenségnek, ha valaki hirtelen jeget kíván, mégpedig a vashiány. Fordulj orvoshoz, ha úgy gondolod, hogy vérszegénységed lehet. Vezess be olyan ételeket az étrendedbe, amelyek vasat tartalmaznak, beleértve a mángoldot, a sötétzöld zöldségeket, lencsét, quinoát, belsőségeket és vörös húsokat.

# 5 Szájüregi vérzés

Az ínyvérzés adódhat nem megfelelő szájhigiénés eljárásokból is. Ha hosszú ideig elhagytad a fogselymet, majd újra kezdted használni, az is okozhat vérzést. Azonban ha nem tudod az okát, jele lehet a C-vitamin hiánynak is. Étrend kiegészítés helyett először próbáld meg természetes forrásból pótolni, mint csipkebogyó, káposztafélék és citrusfélék.

# 6 Törékeny haj és körmök

Ha a hajad törékenynek tűnik és észreveszed, hogy a körmeid az utóbbi időben mintha hámlásszerűen töredeznének, a szervezeted igyekezhet jelét adni annak, hogy alacsony a B-vitamin szinted. Vezess be több természetes B-vitamin forrást az étrendedbe, beleértve a tejet, gombákat, spirulinát és a napraforgómagot.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mustármagot hordott magával egy Tic-Tac-os dobozban. Először furcsán néztem rá, aztán elmondta, milyen sok haszna van!

# 7 Gyűrű az íriszek körül

Ezek a gyűrűk 50 év felettieknél általánosan jelentkezhetnek, de ez normális. Ha azonban fiatalabb személynél jelentkezik, akkor az a magas koleszterinszint jele. Erről értesítsd orvosodat.

# 8 Savanyú ételek iránti vágy

A savanyú ételek iránti vágy nagyon gyakori, amikor a szervezet hormonális változásokon megy keresztül, mint például terhesség esetén. De azt is jelezheti, hogy a máj és az epehólyag nehézségekbe ütközik a szervezet igényeinek kielégítése során. Érdemes ellátogatni az orvoshoz kivizsgálás céljából.

(Forrás: tudasfaja.com)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!