A közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvő Bad Ischl fürdővárosban a ma is működő Zauner Cukrászdában (Zauner Konditorei) 1849-ben. A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években.

Jöjjön most az elkészítése a nagymami receptje szerint! Jobb ha tudod, hogy legalább két tepsivel érdemes készíteni belőle! :))

Hozzávalók

  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg őrölt dió vagy mandula

Elkészítés

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk.Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágjuk. Gyenge tűzön, tepsiben megsütjük a sütőben.

Amikor kihűlt kettőt-kettőt ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztunk és a tetejüket csokoládémázzal bevonjuk.

(Forrás: bidista.com)

Jó étvágyat!

Oszd meg ezt a kiváló receptet másokkal is! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ezt a bámulatos palacsintakészítési trükköt miért nem mondta nekem senki???