Hozzávalók – 10 db “termetesebb” rudihoz:

25 dkg túró
1 cnarancs reszelt héja,és leve
4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
5 g hideg víz
5 evőkanál porcukor

Elkészítés

A túrót, egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot.

A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész, (ha a gyümölcs levét is felhasználjuk, azt is mérjük meg, és kevesebb vizet adjunk hozzá) hideg vízben kell megduzzasztani.

Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan belekeverjük a túrós masszába.

A kész, kikevert masszát minimum fél órára a hűtőbe tesszük. Hengereket sodrunk, zsírpapírra tesszük, majd tálcára, és betesszük a fagyasztóba kis időre.

Míg a túrós rudak a fagyasztóban hűsölnek, elkezdjük olvasztani a csokoládét. Zsírpapírra kávéskanállal csíkokat húzunk, arra helyezzük majd a rudikat. Egy széles szűrő lapáttal beleengedjük a rudikat a csokiba, ráhelyezve őket a csokicsíkokra.

Ezt követően hűtőbe tesszük őket, és már csak meg kell várni hogy megdermedjenek.

(Forrás: ketkes.com)

Jó étvágyat! 

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Egy dal, ami csupán egyszerű kérdéseket tesz fel, mégis mindenki a hatása alá kerül!