Leonard Cohennek nemcsak a verseit és dalszövegeit hatja át szívbemarkoló őszinteség, hanem a leveleit is. Azt a pár sort legalábbis biztosan, amelyet egykori szerelmének és múzsájának, Marianne Ihlennek írt, amikor megtudta, hogy haldoklik.

A nő olyan dalokat ihletett, mint a So long Marianne vagy a Bird on the Wire, de feltűnt Cohen második lemezének hátsó borítóján, és még egyik verseskötetét is neki ajánlotta.

A 81 éves Marianne Ihlen pár napja halt meg Norvégiában, az utolsó napokban azonban még kapott egy levelet régi szerelmétől, aki rögtön írt neki, amint értesült állapotáról. A szívbe markoló sorokat a nő egyik barátja, Jan Christian Mollestad olvasta fel az ágya mellett ülve, mivel ő ekkor már nem tudott olvasni.

„Minden jót kívánok, Marianne. Olyan időben járunk, amikor testünk annyira legyengült, megvénült, hogy úgy érzem, hamarosan én is követni foglak téged. Tudd, hogy annyira közel vagyok hozzád, hogyha hátranyújtanád a kezed, elérném.

Mollestad, elmesélte, hogy mikor ehhez a részhez ért a felolvasásban, a mellette fekvő Ihlen kinyújtotta a kezét.

„És azt is elmondom, hogy mindig szerettelek a szépséged és a bölcsességed miatt, de te tudod jól, hogy miről beszélek. Most csak kellemes utazást kívánok neked. Viszlát, drága barátnőm. A szerelem végtelen, így találkozni fogunk utunk folyamán.“

(Forrás: unikornis.hu)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  "Mikor felnézel a telefonodból, már nem lesz ott!" - Liam Neeson megrázó vallomása