Ha a nyolcvanas-kilencvenes évek krimifelhozatalát próbáljuk áttekinteni, szinte az első, ami beugrik, az a német ipar egyik zászlóshajója, a Derrick-sorozat. A címszereplőt alakító, igen elnagyolt arcú Horst Tappert mellett üde színfolt volt a feltűnően jóképű asszisztens, Harry Klein, vagyis Fritz Wepper.

A sorozat születésekor már komoly németországi karrierrel rendelkező színész a másodhegedűs szerepével is egy csapásra a nők kedvencévé vált, s ez, úgy tűnik, máig sem csillapodott. Elég, ha négy évvel ezelőtti szerelmi botrányára gondolunk, amelyre majdnem a házassága is ráment.

Fritz Wepper a második világháború poklában, 1941-ben született a bajor fővárosban. Édesapja a német hadsereg katonájaként hunyt el négy évvel később egy lengyelországi összecsapásban.A világégés után újraéledő német színházi élet már 11 évesen beszippantotta Fritzet, aki először egy Pán Péter-darabban kapott szerepet. Több kisebb film után az áttörést az 1959-es Die Brücke című háborúellenes alkotás fiatal katonájának szerepe hozta meg Weppernek, amiért Arany Glóbuszt kapott a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Persze Hollywood is felfigyelt az angolul jól beszélő, jóképű német színészre, 1972-ben ő játszotta Fritz Wendel, a kitért zsidó dzsigoló szerepét az Oscar-díjas Kabaré című filmben Liza Minnelli és Marisa Berenson oldalán.

Bár sok, magasan ívelő karriert tört már derékba egy rossz ütemben megválasztott sorozatszerep, Wepper derrickes alakítása csak növelte népszerűségét. 1974 és 1998 között 281 epizódban alakította Harry Kleint, sőt a szerepet később testvére, Elmar vette át.

(Forrás: napjaink.org)

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is láthassák!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez a nyugdíjas hosszú évek alatt lakását gyönyörű reneszánsz palotává alakította! Nézd csak meg, hogy néz ki belül!