Ha egy operáció vár ránk, kés alá kell feküdnünk, még mi, felnőttek is idegesek leszünk. el lehet képzelni, mit érez egy kisgyerek ebben a helyzetben…. Dr. Travis Groth, a Wisconsin-i Milwaukee Gyermekkórház gyermekorvosa ezt az érzést nagyon jól ismeri.

Amikor a fiatal betegeit kezeli, akkor legközelebbi barátaikról, a kitömött játékaikról is gondoskodik!

“Az a küldetésünk, hogy minden gyermek kényelmesen és biztonságban érezze magát, legyen szó akár a kedvenc játékaikról vagy a kedvenc karakterükről. Tudjuk, hogyan lehet a gyermekeket jobb kedvre deríteni” – magyarázta Dr. Groth.

Amikor a fiatal betegek felébrednek, felfedezik a kedvenc plüssállatukat, amelyek mellettük ülnek, és a sajátjukéhoz hasonló kötést viselnek. Időnként javításokra van szükség, és Dr. Groth készen áll a sürgősségi eljárás végrehajtására a “plüss társaik” számára – természetesen ingyen.

Mivel a kitömött állat olyan kötést hord, mint a kis beteg, ennek hatására a beteg nem érzi magát egyedül, mert a legjobb haverja pontosan tudja, hogy milyen érzés.

Dr. Groth a játékot is beküldi a röntgenszobába. A gyerekek ezután a röntgenkészüléket biztonságosnak tartják.

Amikor egy fiatal lánynak meg kellett operálni a fülét, Dr. Groth megbizonyosodott arról, hogy a macskája füle is be legyen kötve.

Egyik nap, Dr. Groth még a Sütiszörnyet is beültette a műtőbe, akin egy hosszú agyműtétet kellett végrehajtani. A nap végén az embertársán ugyanazt az eljárást kellett végrehajtania.

Az orvos és csapata azért járt iskolába, hogy megjavítsák a beteg embert de idővel azt is megtanulták, hogyan kell egy kisgyermekek szívét is megjavítani. És ez talán a különbség az orvos és az igaz gyógyító között.

(Forrás: buzzblog.eu)

Minden tiszteletünk ezé az orvosé! Szerinted is csodás munkát végez? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Durván megbántottam az anyukámat… Másnap ez a torokszorító levél várt tőle: