A fokhagyma házipatikánk egyik leghasznosabb tagja, hiszen sok betegség megelőzhető, gyógyítható vele. Ám vannak olyanok, akik számára nem ajánlott a fogyasztása, nekik többet árt, mint használ:

1. Műtét előtt állók

Operáció előtt legalább két héttel abba kell hagyni a fogyasztását, a fokhagyma ugyanis az alvadást gátló hatása késlelteti a vérzés elállását.

2. Akiknek alacsony a vérnyomása

Egyébként is csökkenti a vérnyomást, így előfordulhat, hogy a fokhagyma fogyasztásával már olyan alacsonyra csökken a vérnyomás, ami káros az egészségre.

3. Májproblémával rendelkezők

A fokhagymában lévő néhány elem a gyomorban és a belekben olyan hatást fejthet ki, mely súlyosbítja a hepatitises betegek tüneteit, például a hányingert. Továbbá egyes összetevői csökkenthetik a hemoglobinok számát, ami vérszegénységet okozhat.

4. Szembetegséggel küzdők

A hagyományos kínai orvoslás szerint a fokhagyma nagyobb mennyiségű, rendszeres fogyasztása károsíthatja a szemet, látásromlással járhat.

5. Hasmenésben szenvedők

A hasmenéses betegeknél szintén kerülni kell a nyers fokhagymát, mert nagyobb mennyiségben a bélnyálkahártya vérbőségéhez vezethet.

6. Terhes nők és szoptató anyák

Kis mennyiségben még biztonságos, ám nagyobb mennyiségben már nem tanácsos fogyasztani.

Oszd meg te is, hogy minél többen tudjanak róla! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  A stroke 3 fő tünete, amikor azonnal mentőt kell hívni: