Csak azért, mert valaki más, még nem jelenti azt, hogy rosszabb – legalábbis ezt vallja Allison Kimmey.

Allison a gyermekeivel strandolt, de mikor megmondta nekik, hogy itt az ideje hazamenni, a kislánya ideges lett, ezért kövérnek nevezte anyukáját. Allison ekkor úgy érezte: itt az ideje, hogy elbeszélgessen a gyerekeivel.

1a

Az anya a Facebook-oldalán osztotta meg az incidens részleteit:

A lányom ma kövérnek nevezett.

Ideges volt, amiért el kellett jönnie a strandról, ezért azt mondta a bátyjának, hogy „anyu kövér”.

Megmondtam neki, jöjjön fel az emeletre, hogy elbeszélgessünk.

Az alábbi beszélgetés zajlott le köztünk:

Én: Mit mondtál rólam?

Ő: Azt mondtam, hogy kövér vagy, anyu, sajnálom.

Én: Beszélgessünk erről.

Az igazság az, hogy nem vagyok kövér. Senki sem kövér. Ez nem valami olyasmi, ami lehetsz. Hanem van rajtam zsír. Mindenkin van zsír.

Megvédi az izmainkat és a csontjainkat, és ez működteti a testünket, ez ad energiát. Rajtad is van zsír?

Ő: Igen! Nekem is van itt a pocimon.

Én: Így van! Nekem is van, és a tesódnak is!

A tesója: Rajtam nincs semmi zsír, én vagyok a legvékonyabb, csak izmom van.

Én: Igazából mindenkinek a világon van zír a testén, de mindenkin más és más mennyiség van.

A fiam: Ó, igaz! Van nekem is, hogy megvédjék a nagy izmaim! De rajtad több van, mint rajtam.

Én: Igen, az igaz. Vannak, akiken sok van, vannak, akiken nincs olyan sok. De ez nem jelenti azt, hogy valaki jobb lenne, mint a másik Értitek ezt mindketten?

Mindketten: Igen, mami.

Én: Akkor meg tudjátok ismételni, amit mondtam?

Ők: Igen! Nem szabad azt mondanunk, hogy valaki kövér, mert nem lehetsz kövér, mert mindenkin van zsír, és nem baj, ha van valakin zsír.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Dr. Lenkei: Amikor jönnek a járványok, meg lehet mondani, hogy kik fognak megbetegedni!!

Én: Pontosan!

Ők: Akkor visszamehetünk a strandra?

Én: Nem.

Minden alkalommal, amikor ezek a témák feljönnek, ki kell találnom, hogy hogyan fogok erre reagálni. A „kövér” vagy „zsír” nem csúnya szavak a mi családunkban. Ha megalázom a gyermekeimet azért, mert ezeket használják, akkor ugyanazt a megbélyegzést folytatom, hogy kövérnek lenni annyit jelent, mint haszontalannak, komikusnak vagy taszítónak lenni.

Mivel mi nem használjuk a kövér szót arra a mi családunkban, hogy valakit megsértésünk, arra kell következtetnem, hogy valahonnan máshonnan tudja a lányom, hogy sértő ilyet mondani. A gyermekeinket minden irányból behatások érik, és meg kell értenetek, hogy az ilyenek meg fognak történni: egy barátja házában, ahol a szülők más értékeket adnak át; egy tévéműsort vagy filmet nézve; az iskolában, amint valaki ezt használja. A testképükről alkotott véleményüket már most befolyásolják ezek a filterek.

A mi dolgunk, hogy a leghangosabb, a legelfogadóbb, a legpozitívabb és legkonzisztensebb hangok legyünk az életükben mindig! Szóval ez marad fölül a többivel szemben.”

1

2

3

Allison, mint a legtöbb szülő sem tudja kordában tartani, hogy a gyermekei máshol – más családoknál, az iskolában vagy a tévében — mit hallanak. De tudja, hogy amit otthon mond nekik, az lesz legmeghatározóbb a kicsik életében. Ezért is szeretné, ha tudnák, hogy nem lehet valaki egyszerűen „kövér”, ezért nem is szabad ezt a szót sértésként használni. Hiszen mindenkin van zsír, még a legvékonyabb embereken is, ahogy ezt fia és lánya is belátta a beszélgetésük során.

Az anyuka megosztotta történtet különböző közösségi oldalakon, és nagyon sok olvasó szimpatizált a mélyenszántó mondanivalójával. Sokan egyetértenek vele, hogy a gyerekeknek nem szabadna megtanítani, hogyan bántsák magukat és másokat, de voltak olyanok is akik nem értették Allison mondanivalóját.

Szerintük ezzel a hozzáállással Allison azt bizonyítja, hogy nem érkeli őt saját egészsége, és a gyermekeinek is azt tanítja, hogy az elhízás természetes.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Végre kiderült, mi az egyik legjobb, leghatékonyabb tápanyag a szobanövények számára! Ráadásul olcsó is!

Az ellenzők szerint fontos lenne, hogy a gyerekek tudják, mi az egészséges, és hogy az elhízás során megnő a cukorbetegség vagy szívelégtelenség kockázata is.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Te mit gondolsz? Oszd meg másokkal is! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!