Nick Vujicic végtagok nélkül született. Élete mégis olyan teljes, hogy ma már másokat tanít az akarat és a hit erejére. Persze amíg idáig eljutott, számtalan nehézséggel kellett megküzdenie. Végigcsinálta. Neki volt igaza.

A kis Nick 1982. december 4-én született Ausztráliában, szerb szülők gyermekeként. Világra jövetele után derült csak ki, hogy úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, melynek következtében végtagok nélkül látta meg a napvilágot. Csupán két lábujj van bal lába helyén, ez is segíti abban, hogy boldogulni tudjon a hétköznapokban.

A szülők először nem akartak hinni a szemüknek, és rettenetesen elkeseredtek, milyen nehézségekkel kell majd gyereküknek szembe nézni. Hamarosan kiderült, hogy ugyan a kisfiú híján van végtagoknak, de ettől még életképes. Ekkor a szülők úgy döntöttek, ők nevelik fel fiúkat, minden szeretetet és támogatást megadnak neki.

Kellett is a szülői gondoskodás, hiszen iskolatársai sokat csúfolták Nicket. A fiú emiatt 8 éves korában súlyos depresszióba esett, 10 évesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg: a fürdőkádba próbálta fojtani magát. Végül azért nem vitte véghez tervét, mert túlságosan szerette szüleit ahhoz, hogy ekkora fájdalmat okozzon számukra.

Életében az jelentette a fordulópontot, amikor édesanyja egy súlyosan fogyatékos fiúról szóló újságcikket mutatott neki. Ekkor értette meg, nincs egyedül, küzdeni kell, beszélni a szeretet erejéről, és hinni abban, hogy így is boldog lehet. Elképesztő erővel fogott hozzá saját és mások életének jobbá tételéhez. Két lábujjának segítségével megtanult írni, jól használja a számítógépet, sőt, fogat mosni vagy borotválkozni is tud.

17 éves kora óta tart előadásokat iskolákban, rendezvényközpontokban vagy egyházak felkérésére, a világ minden táján. Számos könyvet írt, melyek közül kettő magyarul is megjelent: „Élet korlátok nélkül – Ötletek egy teljes élethez” illetve „Megállíthatatlan – A cselekvő hit fantasztikus ereje” címmel.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Igaz történet, valószerűtlen befejezéssel - az akarat diadala 1992-ből.

nick01-1024x646

Bevételeiből létrehozta saját alapítványát, mely „Az élet végtagok nélkül” nevet kapta, és hasonló sorsú embereknek próbál segíteni.

Nick Vujicic jelenleg Kaliforniában él gyönyörű felesége van, és már egy kisgyerek büszke és boldog apja is.

nick03

Nick története milliók számára jelent inspirációt: megfelelő akaraterővel és hittel még a kilátástalannak vélt helyzetekből is létezik kiút. Csupán bizalommal és szeretettel kell fordulni saját magunk és embertársaink felé, és nem feladni az első nehézségnél.

Nick Vujicic szeptember 21–22-én tartózkodik Magyarországon, s ez idő alatt három előadást tart a magyar közönségnek. Mindkét nap délután a nagyközönség számára nyilvános, míg 22-én 11 órától csak a középiskolás korosztálynak szóló, őket érintő motivációs előadást tart a budai Tüskecsarnokban.

A diákoknak szervezett előadás különlegessége, hogy nem csak a Tüskecsarnok 3500 fős helyszíni közönsége vehet részt a programon, hanem élő internetes közvetítés segítségével lehetőséget biztosítunk minden magyarországi iskolának, hogy diákjai meghallgathassák Nick Vujicic hiteles, életközpontú üzenetét önmagunk és mások elfogadásának fontosságáról.

Ne felejtsd el megosztani, hogy másokhoz is eljusson! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!