Régen a banán hiánycikk volt. Ma már azonban rengetegféle banánból válogathatunk a boltok polcain. Vásárolhatunk kevésbé érett, zöldessárga banánt, de kapható olyan banán is, ami már telis-tele van barna foltokkal!

Ezt sokan nem szeretik, gondolván, hogy már rothadásnak indult… Ám vajon valóban így van?

Japán tudósok a közelmúltban végeztek egy kutatást, hogy melyik banán a legegészségesebb!!

Persze, a banán minden érettségi fokán egészséges, az éretlen azonban inkább keményítővel van tele, mint értékes tápanyagokkal! A teljesen érett, barnulásnak indult banán viszont könnyen felszívódik, mivel több cukrot tartalmaz!

(Forrás: twice.hu)

Szerinted is hasznos tudás? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az elhízás hat típusa - mutatjuk, melyiket hogyan győzheted le!