Bármilyen különbözőek is vagyunk mi, emberek, sokféleségünk ellenére szinte mind besorolhatók vagyunk a következő négy személyiségtípus valamelyikébe. Te vajon melyik csoportba tartozol?

A flegmatikus személyiségtípus:

Az ilyen típusú emberek mottója leginkább az, hogy lassan járj, tovább érsz. Az ilyen ember elsőre rendkívül egykedvűnek és lustának tűnhet. Nem beszél sokat, és nem is nagyon érdekli őt a másik. Nem idegeskedik, tökéletesen meg van elégedve az életével. Az ilyen ember erőssége, hogy amibe belekezd, azt iszonyú komolyan műveli, nem véletlen, hogy az ilyen típusú emberek között sok élsportoló, vagy világhírű kutató található. Azonban a legtöbb dolog teljesen hidegen hagyja, feledékeny, lusta, és ha valami nem tetszik neki, azt sehogy se hajlandó csinálni. Kapcsolataiban legtöbbször nem kezdeményez, nem dominál, és nem is ő szakítja meg a őket. Jól viseli a magányt, hisz sok barátja van, és kedvenc tevékenységeivel is végtelen időt tud eltölteni.

A melankolikus személyiségtípus:

A melankolikus személy a tipikus gondolkodó. Szereti a rendet, képtelen káoszban élni. Sokat agyal, józanul elemez, de nagyon erős érzelmek fűtik, és ezek uralják, így legtöbbször nem teljesen racionális. Gyakran túlérzékeny, amiből fakadóan a legkisebb dolgot is képes magára venni, és sokáig rágódni rajta. Az érzelmeik lassan fejlődnek ki, de tartósak és erősek, különösen a negatív érzelmek. A szépérzéke ennek a személyiségtípusnak a legfejlettebb, ezért sok művész is ide sorolható. A melankolikus ember sokszor magába fordul, és önmagát emészti. Nehéz elnyerni a bizalmát, de ha sikerül, akkor egy iszonyat érzelmes, aggódó és megértő baráttal leszünk többek.

szemelyiseg001

A szangvinikus személyiségtípus:

Míg a flegmatikus punnyad, a melankólikus meg tépelődik addig a szangvinikus nagy kanállal habzsolja az életet. Imád dumálni, a társaság szíve-lelke, akivel sorra éljük meg a viccesebbnél viccesebb helyzeteket. Kissé szeleburdi, sokszor feledékeny ember, akit cserébe nagyon jó szöveggel és humorral áldott meg az ég. Mivel rendkívül gyorsan fogja fel a helyzetet, ezért pillanatok alatt tudja magát mindenből kimagyarázni. A szangvinikus ember társaságfüggő, és imád a figyelem középpontjában lenni, ezért is van, hogy sok köztük a humorista vagy a színész. Nem túl érzelgős, igaz, gyakran vannak fellobbanásai, amik rendre csak rövid ideig tartanak. A szangvinikus típus, bár nagyon humoros és jópofa, tud idegesítő is lenni, amint valamelyik erősségét túlzásba viszi, mert akkor egy nagyképű pletykagéppé változik, aki mindent és mindenkit kidumál pár percnyi figyelemért cserébe.

Olvasd el ezt a cikket is –>  26 dolog, amit mindenki kamunak hisz! Pedig nagyon is igaz!

A kolerikus személyiségtípus:

A négy személyiségtípus közül talán a legveszélyesebb a kolerikus. Született vezéregyéniség, akit, bár nem mutatja ki, nagyon mély érzelmek fűtenek, csakúgy, mint a melankólikust. Mivel nem fél kockáztatni, ezért kevés barátja van, de akiket szeret, azokat rendszerint anyatigris módjára óvja. Gyakran veszik vele össze az ember, mert a kolerikus szinte sosem hajlandó senki kedvéért sem feladni az elveit, és a végsőkig kitart a saját igaza mellett. Gyakran vetélytársakat lát még a barátaiban is, és minden áron túl akar rajtuk tenni. Ugyan nem rendelkezik olyan gyors felfogóképességgel, mint a szangvinikus, de a gondolkodása olyan részletes és alapos mint a melankolikusnak. Viszont hajlamos a képességeivel visszaélni, gyakran zsarnokias és önző lesz. Viszont, ha ezeken túlteszi magát, akkor olyan emberré válik, akire bármilyen helyzetben lehet számítani, és kitart mellettünk a végsőkig.

(Forrás: szubjektiv.wordpress.com)

Szerinted is érdekes? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!