A hivatalos feljegyezések szerint Li Ching-Yuen kínai herbalista 1677-ben született Kínában (bár ő maga azt állította, hogy 1736-ban született). Egész életében a herbalizmusnak és a harcművészeteknek élt. 1930-ban a New York Times egy cikket publikált, melyben kínai kormányzati dokumentumokról írtak. Az egyik ilyen hivatalos iratban szerepelt, hogy 1827-ben Li Ching-Yuen 150. születésnapja alkalmából gratuláltak. Egy másik dokumentum pedig az 1877-es 200. születésnapja alkalmából küldött gratulációt tartalmazta.

A nyugati világban nehéz elképzelni, hogy valaki több, mint 70-80 évig éljen, pedig Ázsiában nem ritka, hogy valaki akár több, mint 100 esztendőig gyarapítja az élők sorát, ám még ennek tükrében is hihetetlen az, amit Wu Csung-csie, a kínai Csengtu Egyetem professzora talált, amikor megvizsgálta a kínai császári kormány dokumentumait, ugyanis ezek azt bizonyítják, hogy Li Csing Jüen 256 évig élt.

Az első dokumentum 1827-ben keletkezett. Ebben a 150. születésnapja alkalmából kívánt sok boldogságot a kormány a férfinak. Az 1877-ben megjelent írás a 200. születésnap alkalmából született gratuláció volt.

Habár nehezen elképzelhető, hogy Li Csing Jüen tényleg 256 éves volt halálakor, mégis egy 1928-ban megjelent amerikai tudósítás szerint sok olyan idős férfi élt Li szomszédságában, akik szerint már a nagyapjuk is ismerte a férfit, amikor ők még kicsik voltak, Li viszont felnőtt.

Állítólag Li 10 éves kora óta foglalkozott a gyógynövényekkel, amelyek közül kifejezetten azokat fogyasztotta, amelyek a hosszú életet támogatták. Li majdnem 40 évig élt úgy, hogy csak gyógynövényeket, például ginzenget evett.

Li 1749-ben, 71 évesen csatlakozott a kínai hadsereghez, hogy harcművészetet oktasson. Az is kiderült, hogy a közösség kedvelte a férfit, aki 23-szor nősült, és több, mint 200 gyereket nemzett.

Az általánosan elfogadott történet alapján Li írni és olvasni is megtanult, valamint 10 éves korára már több ázsiai országba ellátogatott, hogy gyógynövényeket gyűjtsön. A férfi élete első 100 évét ennek a foglalkozásnak szentelte, majd füveket árult.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Így buktathat le a testbeszéded

herbalista

Állítólag nem Li volt az egyetlen, aki ennyire hosszú életet élt, ugyanis az egyik tanítványa arról számolt be, hogy Li egyszer találkozott egy 500 éves férfival, aki megtanította neki a csikung egészségmegőrző gyakorlatokat és táplálkozási szabályokat, amelyek segítik a hosszú életet.

Li a halálos ágyán elmondta, hogy mindent megtett, amit meg kellett tennie ebben a világban. Sokan úgy vélik, hogy Li békés utolsó szavai a hosszú és sikeres élet egyik legnagyobb titkára utalnak.

A férfit megkérdezték arról, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, mire azt válaszolta, hogy: „Legyen csendes a szíved, ülj úgy, mint egy teknős, légy fürge, mint egy galamb, és aludj úgy, mint egy kutya.”

Emellett azt is elárulta, hogy ötvözte a belső nyugalmat, a békét a légzéstechnikával.

(Forrás: globoport.hu)

Érdekesnek találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!