A hatvan évnyi karriert maga mögött tudó színésznő gyermekkorában gyakran imádkozott a templomban. A legtöbbet azért, hogy édesapja, Törőcsik Joachim tanár visszatérjen a hadifogságból. Egy esetben pedig saját maga miatt volt szüksége az isteni segítségre: 2008-ban öt nap után tért vissza a kómából. Egyik kezét azóta nem tudja mozgatni, de a legfontosabb adottsága, a szereptanulási képessége töretlen maradt. Orvosi csodának nevezték a szakemberek a gyógyulását.

– “Két hónapig feküdtem az intenzív osztályon. Ne tudja meg, milyen kiszolgáltatott voltam ott. Az ember ilyenkor hihetetlenül mezítelen. Nekem az a két hónap a boldogság maga volt. Annyira örültem, hogy élek, hogy semmi nem érdekelt” – emlékezett vissza betegségére, amelynél gyakorlatilag a halálból tért vissza néhány éve.

– A templomban feltették a kérdést, hogy mit adnék útravalóul a pélyieknek? Ugyanazt tudom mondani mindenkinek ezen a Földön: a pélyieknek, a tarnaszentmiklósiaknak, a hevesieknek is: az élet maga óriási nagy dolog. Örülnünk kell annak, hogy az Isten nekünk életet adott. Ezen kívül a szeretet a legnagyobb dolog a számomra. Hogy szeretni tudjak. Mert ha szeretni tudok, akkor úgy érzem, hogy engem is viszontszeretnek.

(Forrás: hatvanonline.hu)

Ha te is szereted és tiszteled a művésznőt, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a bejegyzést!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Édes, ékes apanyelvünk - egy szenzációs szöveg, amibe még Sinkovits Imre is belesült