Bármilyen alaposan is mosogatunk, az edények alján egy idő után makacs lerakódás keletkezik. Nekieshetünk levakarni súrolószerrel is, de ennél sokkal praktikusabb és környezetbarát megoldásokat kínálunk. Ráadásul szinte ingyen van, és nagyon hatékony.

Az alábbiakban sarokba dobhatjuk a gumikesztyűt is, hiszen a természetes tisztítószerek a kezünket is megkímélik.

1. Burgonya

Szükségünk lesz egy közepes méretű burgonyára, és egy kevés szódabikarbónára. A burgonyát vágjuk ketté, és mártsuk a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöljük át a lábosok alját. Kívül-belül alkalmazhatjuk, minden makacs szennyeződést leszed.

2. Teafilter

Vegyünk néhány használatlan teafiltert, majd ezekkel dörzsöljük át a lábasok alját. Bármilyen ízesítésű lehet, a lényeg, hogy egyszerre akár többet is alkalmazhatunk, hiszen hatékonyan magukba szívják a zsiradékot és lerakódást.

3. Szódabikarbóna

A piszkos edénybe tegyünk egy kevés vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, majd tegyük oda főni, akár egy óra hosszat is, attól függően, hogy milyen mértékű a lerakódás. Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de ez a leghatékonyabb módszer. Valósággal kioldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.

(Forrás: twice.hu)

Oszd meg másokkal is ezt a hasznos tudást! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Rájöttem, hogy az igazi fájdalmat nem egy szakítás, nem egy "kirúgás", és még csak nem is a megalázás okozza. Hanem ez: