Egy-egy szerep kedvéért többé-kevésbé minden színésznek át kell alakulnia, lelkileg mindenképpen: egy másik személy bőrébe kell bújni, amely sokszor iszonyatosan nehéz feladat, egy sikeres színész mögött általában hosszú évtizedek tanulása és gyakorlása áll.

Ennél még megdöbbentőbb az a külső átváltozás, amelyre néha vállalkozniuk kell annak kedvéért, hogy egy karaktert minél élethűbben, a lehető legjobban átlényegülve tudjanak eljátszani. Az elmúlt évek extrém átalakulását gyűjtöttük össze, melyek közül némelyik tényleg az emberi szervezet teljesítőképességének határait feszegeti…

1. Anne Hathaway, Nyomorultak

Anne Hathaway a forgatás előtt gyötörte magát, hogy így nézzen ki, és 15 kg-ot is leadott a szerep miatt. Később elismerte, hogy ez idő alatt rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt, mert egy ilyen diéta halálos kimenetelű is lehet.

szneszaki

2. Christian Bale, A gépész

Christian 30 kilót fogyott… Ő is nevetett magán, mert szinte a láthatatlanságig lefogyott egyetlen szerep kedvéért.

szneszaki2

Ez amúgy mind semmi, ha hozzávesszük, hogy évről évre kellett lefogynia illetve hatalmassá gyúrnia magát. Ez a kép összefoglalja, hogy rövid időn belül milyen felfoghatatlanul sokszor terhelte meg szervezetét:

atvaaaa

3. Mila Kunis, Fekete hattyú

Mila minden nap 4 órát balettezett. 10 kg-ot fogyott. Később bevallotta, hogy bár a filmben jól nézett ki, a valóságban azonban csont és bőr volt.

szneszaki3

4. Chris Pratt, A galaxis örzői

Itt van a 6 hónapos masszív edzés eredménye: mínusz 30 kg. Így lett az egykor kétbalkezes, bénácska szerepekben feltűnő színészből Hollywood új szépfiúja.

szneszaki4

5. Matt Damon, Az informátor!

Ebben a filmben Matt Damonnak híznia kellett 20 kilót. “Csodálatos időszak volt. Nem kellett edzőterembe mennem és ehettem bármikor, bármennyit.” – mesélte Matt.

szneszaki5

6. Jessica Chastain, A segítség

Erre a szerepre a színésznőnek híznia kellett. Ez egy kis gondot jelentett neki, mivel a színésznő vegetáriánus. A megoldás a szójabab volt.

Olvasd el ezt a cikket is –>  A kisbaba ülve elalszik – a kutya reakciója láttán az anyuka rögtön rohan a kameráért!

szneszaki6

7. Jared Leto, Mielőtt meghaltam

Jared, aki amúgy is sovány volt, mégis fogynia kellett 20 kilót. Ez volt a megengedett határérték neki. Még egy mínusz kiló és már az életével játszott volna.

szneszaki7

8. Chris Hemsworth, A tenger szívében

Chris Hemsworth durva képet posztolt magáról, mikor napi 500 kalóriás diétán volt A tenger szívében című film főszerepére felkészülve…

szneszaki8

9. 50 Cent, All Things Fall Apart

A repper 25 kilót fogyott a szerep miatt, amelyben egy HIV+ személyt játszott. Nemcsak a felesleg zsírt áldozta fel, hanem az izomzatából is rengeteget fogyott.

szneszaki9

(Forrás: buzzblog.eu)

Szerinted is bámulatos? Akkor ne felejtsd el megosztani!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!