Gyerekkoromban sok mindent gondoltam, de azt biztosan nem, hogy a lakásbiztosítás lehet egy érdekes dolog is. Mindig amikor anyáék arról beszéltek, hogy ilyen-olyan biztosítást kell majd megkötniük, mindig olyan nagyon komoly dolognak volt beállítva, ezért természetesen nem is érdekelt, hogy mire való ez a biztosítást. Amikor először utaztam külföldre, akkor hallottam újra először a biztosítás szót az utasbiztosítás kapcsán. Meglepett, hogy mennyire fontos dolog az életben.

Egy kis házban laktam a falu végén, itt nem igazán történt soha semmi. Ezért nem is gondoltam, hogy egy lakásbiztosítás kötése különösebben fontos lenne. Nem hittem volna, hogy árvíz lesz vagy hasonló. Az egyik éjszaka azonban furcsa fényeket láttam az ablakomon beszűrődni és nagyon megijedtem. Nem tudtam mi történt, de egész éjjel a fejemre húztam a takarót és vártam, hogy eljöjjön a reggel és eltűnjenek a fények. Másnap reggel kimentem a kertembe és láttam, hogy az ól teljesen tönkrement. Biztos voltam benne, hogy nem űrlények, csak huligánok voltak. De legalább ráébredtem arra, hogy itt az ideje biztosítást kötni a lakásomra.

Megkérdeztem az egyik szomszédomat, Józsit, hogy hol érdemes lakásbiztosítást kötni. Ő pedig megígérte, hogyha hazaér, akkor elküldi nekem az oldalnak a linkjét. Így is lett, mire én is hazaértem, már ez a link várt a telefonomon: www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas. Meg is lepődtem, hogy Józsi mennyire tájékozott egy falusi ember. Felmentem hát erre az oldalra és elkezdtem utánaolvasni, hogy lakásbiztosítás nélkül milyen szolgáltatásokról maradok le.

Szép lassan elkezdett eltűnni a hamis biztonságérzetem, ahogy pontról pontra haladtam lefele. Emellett rájöttem, hogy mennyi minden nagyobb baj is történhetett volna a házam környékén, minthogy az ól összeomlott az egyik éjszakán. Tudtam, hogy tennem kell valamit a jövőbeli problémák lehetősége ellen. Úgyhogy szépen olvasgattam tovább az összeszedett, tömör leírást az oldalon, a biztosítások fontosságáról.

Most már szégyelltem kicsit magam, hogy ingatlantulajdonosként ennyire gyerekes voltam még mindig, hogy azt higgyem a biztosítás csak valami elhanyagolható, unalmas dolog, ami csak eszi az ember pénzét. Hihetetlen, hogy mennyire elhanyagolható mennyiségű pénzt kell befizetni egy biztosításért és mennyit fizet a biztosító abban az esetben, ha valami komoly probléma történik az életünkben. Ezeknek a nagy részét a megtakarításaimból nem is tudtam volna fedezni. Nem tudom mi történt volna velem, hogyha mondjuk belecsap a házba a villám. Szóval beleborzongtam ezekbe a lehetőségekbe, és elhatároztam, hogy a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon fogom megkötni a biztosításomat. Mert nem élhetek továbbra is úgy, mintha egy kisgyerek lennék, mivel ezzel tönkretehetem az életemet és az egész jövőmet adósságok közé verhetem.

Megnéztem ezért a díjkalkulátor opciót, ahol nyugodtan, minden sürgetés nélkül elolvashattam a biztosítások költségéről írt részleteket, ahhoz mérten, hogy melyik opciókat jelöltem ki. Ezzel egy teljes, reális képet kaphattam arról, hogy mennyi pénzért milyen ellenszolgáltatásokat fogok kapni, ha bármilyen baj beütne kis faluvégi házamba. Űrlényekre sajnos nem volt külön opció, de mivel biztos voltam benne, hogy huligánok voltak akik megrongálták a tulajdonomat, erre már találtam is opciót.

Mindenkinek szívből ajánlom a www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalát. Miért? Mert könnyen kezelhető és részletes leírással szolgál a biztosításokról. Emellett az ügyintézésre sem volt semmi panaszom. Mindenki udvarias volt és közvetlen, pont, mintha ki se mozdultam volna kedves kis falumból. Ne halogassátok ti sem a lakásbiztosítás megkötését, mert az életetek múlhat rajta!