Én a legkevésbé sem. Főleg azért, mert pár hónapig nagyon kényelmetlen helyzetben tengettem a napjaimat az újonnan vásárolt lakásunkban. Amikor beköltöztünk, a szomszédunk ugyanis volt olyan “kedves”, hogy elmesélte, miért vált meg olyan gyorsan, és olyan jó áron az előző tulaj ettől a lakástól, aminek köszönhetően hozzánk került. Nagyon ijesztő volt. Az volt a sztori lényege, hogy az előző lakót megelőzően egy idős néni élt itt, aki annyira dohányfüggő volt, hogy a fél napját általában a konyhai szellőzőablak alatt üldögélve töltötte és pöfékelt. Rengeteget fújta a füstöt. És magában beszélt. Úgy, hogy az említett szomszédunk, aki már az ő szomszédja is volt akkor, mindig hallotta őt a szellőzőn keresztül. A motyogását. Miután szegény néni elhunyt, az utána jövő lakók folyamatosan hangokat hallottak a szellőzőablakon át. A kedves szomszédunk pedig azzal ijesztgette őket, hogy kísértetet hallanak. Nem volt szép, pláne, hogy minket is felültetett, mert mi is hallottunk néha fura neszezést onnan. Szerencsére, amikor hővisszanyerő szellőztetőt szereltettünk a lakásba, a szakemberek átnézték, hogy mi folyik ott, a köztes szellőző lichthofban, és kiderült: csak egy madárcsalád költözött be oda. Örökké hálás leszek a szellőzőt felszerelt szakiknak, akik a KlimaGlobal eu domainen megtalálható cég munkatársai voltak. Az eszköz azóta is kiválóan működik, és én pedig nyugodtan alszom.

Ha kíváncsiak vagytok rá egyébként, mi az a hővisszanyerő szellőztető, rengeteg más mellett a KlimaGlobal eu oldalon erről is olvashattok. Nagyon profi társaság, akik minden újszerű, de a mára már sokak által ismertté vált klímákban is utaznak.

Egyébként mi onnan ismertük a KlimaGlobal nevű céget, hogy a testvérem házába ők telepítettek hőszivattyús rendszert. Ők ugyanilyen elven ajánlották őket, mint én nektek: nagyon együttműködők, nem csak a kapcsolatfelvétel napjától, de a testvéremék annak is utánaolvashattak náluk, hogy hogyan vehetnek fel 50%-os otthonfelújítási támogatást például a hőszivattyú beszerelésére. Ilyesmit egyébként klímáknál is igénybe lehet venni, és ITT tényleg mindent leírnak. Annak ellenére, hogy hosszas és alapos leírásaik vannak, az oldalon nem is részletezem, hogy mit hol találtok, mert nagyon egyszerű és átlátható. Mindenhez, ami nem közvetlenül a klíma- vagy hőszivattyú technikai működéséhez kapcsolható, a Blog fülre kell kattintanotok, és ott lesz megannyi érdekesség.

Mi már ott tartunk, hogy már klímát is szeretnénk tőlük a nappaliba. Anno online kértünk ajánlatot, most telefonáltunk a klíma miatt, és munkaidőben mindig elérhetőnek bizonyultak, ment is az időpontegyeztetés különösebb kavarás nélkül. Volt is nálunk újra egy szerelő, megnézte, hogyan lehet majd kivezetni a csöveket az erkélyre. Végül olyan hibátlan módját találta ki a dolognak, hogy a berendezésből származó folyadék egyenesen az ereszcsatornába folyik majd.

Tehát talpraesettek és nem húzzák az időt. A testvérem sokat vacillált a hőszivattyúval, mert nem ismerte a technológiát, de mindent a szájába rágtak, elmagyaráztak, és azóta sem bánták meg. Minden tökéletesen működik nekik is a fűtésrendszert illetően, de ha valami utólagos kérdés adódna, tapasztaltuk, hogy a szerelőtől utólag is normális felvilágosítást kaphatunk.

Ez az alapja egy vevőkör megtartásának, nem csodálom tehát, hogy ők sem szűkölködnek munkában. Szájról szájra terjedt itt, hogy szeretnek velük dolgoztatni az emberek, ezért például egy nyári szezon előtt, klíma-ügyben talán hívjátok őket kicsit korábban, de nálunk is volt megoldás mindenre. Nemsokára felkerül a mi klímánk is, de a szellőztető óta nem is aggódom, hogy bármi gond akadna vele. Előre is megkapták tőlem a bizalmat, így nektek is ajánlom őket jó szívvel!