Mindenki szeret egy jó történetet. A történeteknek nem kell igaznak lennie ahhoz, hogy fontosak legyenek számunkra. Hiszen történeteken keresztül ismerhetjük meg a világunkat és ezek segítségével tudjuk elhelyezni magunkat benne. Biztos vagyok benne, hogy volt egy olyan osztálytársatok, aki mindig füllentett arról, hogy éppen milyen játékai vannak. Nem kell túlzottan elmagyaráznom, hogy miért, nagy eséllyel az otthoni hiányok miatt kompenzált.

Mégis, annyira élénken megmaradt, amikor átjött hozzánk és azt állította, hogy az adott kedvenc film sorozatomnak, ő már a sokadik részét látta. Ezek a részek sosem léteztek, én azonban továbbra is élénken hallgattam őt és ittam a szavait. Persze nem jó dolog, ha a saját cselekedeteinket elferdítjük, vagy mást mondunk, mint ami valóban történt, mégis, nem lehet elvitatni, hogy az ilyen történeteknek ereje van.

Nem minden történet hamis azonban, ami nagyon jól hangzik. Vegyük példának az előző heti felfedezésemet a Motortire oldalával. Nagyon szeretek motorozni, viszont mindenki tudja, hogy egy ilyen jármű fenntartása sokszor mennyi gonddal jár. Én sem örültem, hogy mindig, mikor eljött a motorgumi vásárlás ideje, sosem találtam egy olyan üzletet, ami pontosan megfelelt volna az igényeimnek. Szerencsére azonban ma már az internet világában élünk és rengeteg olyan dolgot tudunk elintézni online, amit korábban el sem tudtunk volna képzelni.

Így jutottam el a Motortire oldalára. Ahhoz, hogy rájuk találjak, nem kellett mást tennem, mint beírni a keresőbe a motorgumi akció kulcsszót. Az első helyen adta ki őket és már ebből is tudtam, hogy bizony, ez lesz számomra a megfelelő motoros hely. A pozitív szempontok azonban itt még persze nem értek véget. Mikor felléptem az oldalra, egy könnyen átlátható kezdőlap fogadott. A színek is pihentetik a szemet, ráadásul stílust is adnak az oldalnak, ami egy nem elhanyagolható része a motoros áruházaknak.

A Motortire oldala azonban a szép kinézet és a motorgumi akció mellett azzal tudott megnyerni, hogy mennyire könnyű olyan gumikat találni rajta, amik pontosan megfelelnek a járművünkhöz. Már többször történt az velem, hogy szerettem volna venni egy gumit, de bizonyos adatok nem jutottak eszembe a motoromról. A Motortire oldala ezt a problémát pedig azzal küszöböli ki, hogy mivel online rendelünk, bármikor utána tudunk nézni.

Ez azonban még nem minden. Az oldalon elérhető egy motorgumi kereső funkció. Ennek örültem talán a legjobban. Sokszor történt már velem, hogy elmentem egy motoros boltba és az eladót kellett kérdezgetnem arról, hogy mit ajánl. Ez a megoldás pedig nem tökéletes, hiszen nem biztos, hogy az eladó pont annyira képzett, mint amennyire szeretnénk. A Motortire motorgumi keresőjébe azonban betáplálhatjuk a motorunk adatait és már meg is kapjuk azokat a termékeket, amik biztosan jók lesznek hozzá.

Számomra ez nagyon sok dolgot megkönnyített. Ezelőtt egy motorgumi vásárlás napokat, vagy heteket vett igénybe, mire meg tudtam találni a megfelelő boltot. A Motortire azonban mindent egyesít, amit egy jó áruháztól elvárnánk. Könnyen átlátható, pontos és a motorgumi akció keretében még az áraik is verhetetlenek. Ahhoz pedig, hogy megvegyük a motorguminkat, ki se kell mozdulnunk otthonról. Engem egyáltalán nem zavar, hogy nem ilyen dolgok miatt vagyok kinn a szabadban. A Motortire és a motorgumi akció keretében sokkal több időt tudok tölteni azokkal a dolgokkal, amiket szeretek.