Hogyan szervírozzuk az ételt, hogy egyszerre legyen szép, laktató és különleges? Például így: Ezt az előételt lehetetlen lesz figyelmen kívül hagyni, egyszerűen vonzza a tekintetet.

Mi ez a módszer? Nem más, mint az ehető kanalak, természetesen tésztából formázva.

Hogyan formázzuk a leveles tésztát kis kanál formájúra?

Az alapanyagként szolgáló leveles tésztát magunk is elkészíthetjük, de ma már boltban is (fagyasztva) megvásárolható. Ez utóbbit, természetesen ki kell olvasztani felhasználás előtt, továbbá belisztezett gyúródeszkán ki kell nyújtani.

A tésztára tegyük rá a kis kanalakat, majd körvonaluk mentén vágjuk ki őket, ezután helyezzük a tésztakanálkákat a kanállal együtt, sütőpapírral bélelt tepsibe. A kanál érintkezzen a tepsivel. Mindegyik tésztadarabot nyomjuk rá a kanál formájára, hogy valóban kanál alakot kapjunk.

15 percig, illetve addig, amíg aranybarna nem lesz, süssük 180 fokos sütőben.

Amikor kész, hagyjuk kihűlni, a kanalakat óvatosan válasszuk le tésztáról.

A továbbiakban a töltelékkel töltjük meg a tésztakanalakat: Az előzetesen lefagyasztott vajat lereszeljük, ezt a reszeléket szórjuk a kanál homorú részébe, majd erre különböző tölteléket helyezünk. Ez akár lehet kaviár (ikra), velő, szendvicskrém, francia vagy más egyéb saláta. A vaj helyett használhatunk reszelt sajtot is, ez mindössze ízlés kérdése.

(Forrás: ketkes.com)

Valóban különlegesen néz ki, ugye? Ha neked is tetszett, ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  A gyerekek valami finomságra vágytak, de semmi édesség nem volt otthon, csak egy kis túró. Bámulatos, mi lett belőle!