Mintha aranyból lenne benne az almatöltelék, úgy csillog!  Az íze mennyei az illata ellenállhatatlanná teszi!

Hozzávalók

  • 350 g liszt,
  • 250 g vaj,
  • 2 tojássárgája,
  • 4 evőkanál víz,
  • reszelt alma,
  • ízlés szerint cukor,
  • 1 kávéskanál fahéj.

Elkészítés

  1. 350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük.
  2. Másnap a tésztából két lapot nyújtunk.
  3. Az egyiket a tepsibe helyezve bőven meghintjük reszelt almával, ízlés szerint cukorral és 1 kávéskanálnyi törött fahéjjal.
  4. Ráhelyezzük a másik lapot, villával megszurkáljuk, és középmeleg sütőben szép világosra sütjük.
  5. Még melegen porcukrot szitálunk rá, és szeleteljük.

Ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: ketkes.com)

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Szerintünk ez a legfinomabb tepsibe sült krumpli receptje. Kár, hogy kevesen ismerik!