„A súlytöbblet ugyancsak jó példa arra, miként ölünk bele sok energiát egy álprobléma orvoslásába. Az emberek gyakran éveken át küzdenek fölös kilóikkal, eredménytelenül. Azt hiszik, ha nem lennének kövérek, gondjaik sem lennének. Pedig a többletsúly csak egy mélyebb ok kivetülése. Ez rendszerint félelem és biztonságvágy. Amikor félünk, elveszítjük külső vagy „belső” biztonságunkat, ez ellen sokan úgy védekezünk, hogy magunkra szedünk néhány kilót.

Azzal, hogy korholjuk magunkat kövérségünk miatt, bűntudattal nyelünk le minden falatot, és ha hízunk egy kicsit, folyton a mérleghez szaladgálunk, csak drága időnket vesztegetjük. Még húsz év múlva is ugyanott leszünk, hisz a valóságos problémához hozzá sem nyúltunk. Csupán egy dolgot értünk el: még elesettebbé és szerencsétlenebbé tettük magunkat – s mi mást tehetünk? – hízásba menekülünk.

Ezért óva intelek testsúlyod és étrended beteges ellenőrzésétől. A fogyókúra mit sem segít. Az egyetlen diéta, ami használ, a szellemi diéta: tartózkodjunk a negatív gondolatoktól.

(Louise L. Hay: Éld az életed! Édesvíz Kiadó, Budapest, 2007., 44-45. oldal)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  10 meglepően okos gondolat Johnny Depptől