1985-ben Edward O’Donnell jezsuita atya az Ír Jezsuita Tartományfőnökség alagsorában keresgélt, amikor egy nagy fekete bőröndre bukkant, amelyben fotónegatív albumok, fényképek nagy gyűjteményét, köztük a Titanic útján készült felvételek albumát találta meg. Az 1960-ban elhunyt Francis Browne jezsuita atya készítette az összes fényképet, amelyek létezése ekkor már szinte teljesen feledésbe merült. A rossz hír az volt, hogy a negatívok több mint a fele nitrát alapú, ezért veszélyes és sok film állapota súlyosan megromlott. A felfedezésnek gyorsan híre ment, így a támogatóknak köszönhetően elkészítették az összes negatív másolatát, ezzel megőrizve a gyűjteményt az utókor számára.

Browne ír jezsuita pap volt, aki a Titanic fedélzetén utazott az útvonal első szakaszán az angliai Southamptonból az írországi Cobh-ba, amelyet akkor még Queenstownnak hívtak. A tengerentúli utazás hátralévő részére is maradt volna, mivel jegyet kapott ajándékba egy gazdag családtól, akikkel a hajón barátkozott össze. Azonban amikor Browne Cobh-ba érkezett, üzenetet kapott rendfőnökétől azzal a paranccsal, hogy továbbutazás helyett azonnal térjen vissza állomáshelyére.

A Titanic 1912. április 10-én délben indult el a southamptoni kikötőből, ahol majdnem összeütközött a New York óceánjáróval. A franciaországi Cherbourg kikötőjében 7 óra múlva, 19:00-kor kötött ki. Az utasok felvétele után este 21:00-kor továbbindult Queenstownba, ahova másnap 12:30-kor érkezett meg. Az elsüllyeszthetetlennek tartott óceánjáró innen indult tovább (újabb utasok felvétele után) végzetes útjára New York felé, 1912. április 11-én, délután 14:00-kor.

A Titanic utasai érkeznek a fedélzetre, 1912. április 11.

browne000

A Titanic miután kihajózott Southamptonból.

browne001

Csipkét áruló nő a Titanic fedélzetén.

browne003

Edzőterem a Titanicon.

browne004

Kisgyerek játszik a Titanic fedélzetén.

browne005

Olvasószoba a Titanicon.

browne006

A jelzőlámpák ellenőrzése.

browne007

Francis Browne utolsó fotója a Titanicról, amint elhagyta Cobh (Queenstown) kikötőjét, és elindul New York felé, 1912. április 11.

Olvasd el ezt a cikket is –>  Válassz egyet a spirituális mandalák közül és tudd meg mi vár rád a közeljövőben!

browne008

Forrás: maimanohaz.blog.hu/

James Cameron 1997-es Titanic című filmjében több, ezeken a képeken megörökített jelenet is visszaköszön.

Ha érdekesnek találtad, oszd meg másokkal is. 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!