Egy ideje kering az interneten, hogy, ha gesztenyét dobunk a mosógépbe, hatóereje felér akármilyen mosószerrel. Bármilyen hihetetlen, érdemes kipróbálni. Ráadásul tiszta ingyen van, hiszen a parkok most tele vannak gesztenyével, ha csak a sétáló gyerkőcök mind fel nem kapkodják…

És igen, ha rákeresel a világhálón temérdek ember kipróbálta már, visszajelzések szerint a dolog pedig működik. Most akár az éves “mosószer” adagunkat össze tudjuk gyűjteni. Beletesszük egy kis zsákba, és jó szellőző helyre akasztjuk a kamrába. Így egész évben használhatjuk.

A módszer a következő: Válasszunk ki 5 darab gesztenyét, és előző nap este áztassuk be. Ha ezt elfelejtenénk, akkor mosás előtt forrázzuk le.

Mindkét esetben a vízkezelés után a gesztenyék héját be kell vagdosni a végükön. Tegyük egy kisebb zsákocskába, vagy zokniba, és dobjuk a mosógép dobjába. Kezdődhet is a mosás, természetesen mosószer nélkül, gesztenyével. Öblítőnek pedig használhatjuk a hagyományos megszokott illatosítónkat.

Előnye, hogy teljesen természetes, ráadásul ingyen van. Nem kell félni, a fehér ruhákat sem színezi el.

(Forrás: twice.hu)

Oszd meg másokkal is ezt a hasznos tudást! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ez a 7 éves nyíregyházi kislány olyan szép mesét írt, hogy kiadják! Miután kiderült, kiről szól, szem nem maradt szárazon.