Sokszor veszítjük el türelmünket a körülöttünk levőkkel, idegesen válaszolunk, vagy válasz helyett csak egyet morgunk, és továbbállunk. Rohanunk, nincs időnk leülni, és elbeszélgetni, megkérdezni és megérteni szeretteinket.

Az alábbi videóban egy idős apa tanítja odafigyelésre és türelemre a felnőtt fiát. Mindahányszor türelmetlenek vagyunk, érdemes erre a kisfilmre gondolnunk.

A történet röviden arról szól, hogy apa és fia ülnek a padon, és az apa sorban egymásután többször megkérdezi a fiát, hogy “Mi az?” Mire a fiú kezdetben türelmesen, majd egyre türelmetlenebbül válaszolja, hogy “Veréb”. Az apa bemegy a lakásba, és kihoz egy könyvet, majd megkéri a fiát, hogy olvasson fel belőle egy rövid részt.

“Ma a legkisebb fiammal, aki néhány napja töltötte be a harmadik évét, együtt ültünk egy padon a parkban, amikor egy veréb szállt le a közelünkben. Az én fiam 21-szer kérdezte meg tőlem, hogy „Az micsoda?” és én 21-szer válaszoltam neki azt, hogy az egy… veréb. És én megöleltem őt minden egyes alkalommal, amikor megkérdezte ugyanazt… újra meg újra. Anélkül, hogy mérges lettem volna az én ártatlan kisfiamra.”

Mély mondanivaló, és tanulságos üzenet, igaz?

Oszd meg te is, ha úgy gondolod, érdemes!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  A “magas-fenntartású” lányok pestise