A helytelen táplálkozás első szembetűnő nyomai a bőrünkön jelentkezhetnek.

Az alábbi élelmiszerek nem elég, hogy gyorsíthatják arcunk öregedését, olyan árulkodó jeleket okozhatnak a bőrön, amit egy szakember azonnal felismer:

Glutén arc: 

Az enyhén duzzadt, fakó arc, az áll körüli, sötétebb árnyalatú pigmentációs foltok túl sok glutén fogyasztásáról árulkodnak. Még azoknál is kialakulhat, akik nem allergiások rá, a búzanemesítés miatt ugyanis a glutént alkotó két fehérje, a gliadin és a glutenin “agresszívebb” mint régen. Ha nem tudjuk eldönteni, glutén-érzékenyek vagyunk-e, látogassunk el háziorvosunkhoz, aki megadja a beutalókat és elirányít a tesztekre. A tavaszi fogyókúra idején is ki lehet próbálni, mi történik, ha minimalizáljuk a glutén-fogyasztásunkat.

gluten

Cukros arc: 

A korán megjelenő ráncok, a vízszintes vonalak a homlokon, a megereszkedett a szem alatti rész, a szürke vagy halvány fehér árnyalatú bőr arra utalhat, hogy túl sok cukrot eszünk. A magas glikémiás indexű ételek-italok hirtelen emelik meg a szervezet inzulin-szintjét, s ha ez sokáig fennáll, mert állandóan ilyen termékeket eszünk, akkor gyulladás léphet fel, a bélflóra is elveszítheti egyensúlyát, ami többek között pattanásokat eredményez. Mindenképpen jót tesz, ha kerüljük a fehér lisztből készült termékeket, a gyorsételeket, a finomított cukrot.

cukor

Borvirágos arc: 

Túl sok alkohol fogyasztása bőrpírt, szemek közti ráncokat, kitágult pórusokat, lankadt szemhéjakat, száraz bőrt eredményez. Az alkohol dehidratál, tehát nem véletlenül szárad ki a bőr, a szervezetet alaposan megterheli, különösen a májat, ami szintén rossz arcszínt eredményez. A megoldás egyszerű: ne igyunk annyi alkoholt, sőt: hetente egyszer kis mennyiség bőven elég lesz.

alkohol

(Forrás: diply.com, lemon.hu)

Ha hasznosnak találtad, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Mikor a tanárnő megtudta az igazságot, rettenetesen elszégyellte magát, és rádöbbent, hogyan érdemes tanítani!