A burgonyát nyugodtan nevezhetjük a második kenyerünknek is. Éppen ezért most egy egészen különlegesen finom burgonyaköret receptjét osztjuk meg veletek:
Burgonya sajttal, sütőben sütve
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 dkg kemény sajt
- 30 gramm vaj
- egy evőkanál majonéz
- egy evőkanálnyi apróra vágott kapor
- fél teáskanálnyi só
- négy gerezd foghagyma
Elkészítése:
1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával.
2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
3. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
4. A sajtot keverjük össze a megolvasztott vajjal, a majonézzel, a kaporral és az apróra vágott fokhagymával.
5. A sajtos keverékből formázzunk egyforma gombócokat.
6. Miután a sült burgonya meghűlt, mindegyiket vágjuk be kereszt alakban, mint azt az alábbi kép is mutatja.
7. Mindegyik burgonya közepébe helyezzük el a kis gombócokat, majd a burgonyát tegyük vissza a sütőbe néhány percre. Ezután tálalhatjuk is.
8. Egy ilyen köret nagyszerűen illik bármilyen húsos ételhez!
(Forrás: ketkes.com)
Próbáld ki, és oszd meg másokkal is!
KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!