Közeledik a legszentebb Ünnep, az év legmeghittebb napja, a Karácsony. Ez alkalomból – a Karácsony színeit felhasználva – készítettem az alábbi, sült húsok mellé kiváló köretet.

Hozzávalók:

Kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék

2 db nagy pohár tejföl

1 evőkanál citromlé

Bors

5 db tojás

20 g étkezési zselatin

5 evőkanál majonéz

1 őzgerincforma

Elkészítés:

A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük.

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

További fantasztikus recepteket itt találtok :lilla-konyhaja.blogspot.hu

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Baconös-sajtos csavart csodarudak! 5 hozzávalóból a legfinomabb sós nasi!!