Szereted az édesanyádat? Igen? Tudtad, hogy nagyon egyszerű módon hozzájárulhatsz ahhoz, hogy meghosszabbítsd az életét? Látogasd meg őt gyakran, hogy ne érezze magát egyedül!

A Jama Network tanulmánya számol be erről, melynek keretein belül 1600 71 év feletti felnőttet tanulmányoztak.  Ha egy idős ember sokat van egyedül, megnő a szívbetegségek kockázata, könnyebben alakul ki depresszió és emlékezetvesztés is.

A kutatók ezt vették észre: a kutatás befejezte után néhány évvel 23 %-a meghalt azoknak az embereknek, akik kutatásban részt vettek és azt válaszolták, hogy magányosak.

A kutatásban részt vevők 14%-a mondta azt, hogy rendszeresen vannak társaságban. A kutatás eredményeit a JAMA Internal Medicine nevű kiadványban publikálták. Az eredmények akkor sem változtak, mikor a kutatásban részt vevők szociális-jóléti helyzetét is összehasonlították.

Egy másik ezzel a témával kapcsolatos kutatást 2010-ben végezték és az eredményt a PLoS Medicine című újságban tették közzé. A kutatással foglalkozó  Dr Julianne Holt-Lunstad, aki a Brigham Young Universtiy egyetem professzora ezt mondta: “A szociális kapcsolataink nemcsak az életünk minőségét határozzák meg, hanem hatással vannak arra is, milyen sokáig élünk.” A hölgy azt is hozzátette, hogy nemcsak az étel hanem az emberi kapcsolatok is létfontosságúak az emberek számára.

Ha valakinek nincsenek emberi kapcsolatai és sokat van egyedül, az mindenképpen rosszul hat az általános egészsége szempontjából. A magány sokszor jobban tönkreteszi egészségünket, mint a dohányzás vagy a túlsúly, írja a Forbes.

Ezért fontos, hogy több időt töltsünk szeretteinkkel és sokat nevessünk, mert ezzel közérzetünk és hozzáállásunk azonnal javul..

(Forrás: csodalatos.co)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Az önelégült orvos odaszól a beteg bácsihoz: "talán adjunktus úr ha kérhetném". A bácsi nem ijed meg, sőt: