Az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (Food and Drug Administration – FDA) eddig háromféle főbb csokoládéfajtát különböztetett meg: az ét-, a tej- és a fehér csokit.

Ám egy svájci csokoládékészítő jóvoltából bővült a paletta. A vöröses színű csokoládé a rubincsoki nevet kapta. Amióta 80 évvel ezelőtt debütált a fehér csoki, nem alkottak új, természetes színű csokoládét.

A rubincsoki a svájci Barry Callebaut, egy zürichi székhelyű, nemzetközi csokoládégyártó vállalat terméke. Az újfajta csokoládé a Barry Callebaut-nál és a brémai Jacobs Egyetemnél végzett több mint egy évtizednyi fejlesztés eredményeképpen született meg.

A rubincsoki készítéséhez úgynevezett Ruby kakaóbabot használnak, ami Ecuadorban, Brazíliában és Elefántcsontparton terem. A végtermék a sajtóközlemény szerint

merőben új ízélményt kínál. Nem keserű, nem tejes, se nem édes, hanem a bogyós gyümölcsíz és az érzéki puhaság csodálatos elegye.

A csokoládé alkotói azt remélik, hogy a rubincsoki különleges íze mellett csábító külleme is felkelti majd a vásárlók érdeklődését.

A Barry Callebaut vezérigazgatója, Antoine de Saint-Affrique elárulta, hogy a nemzetközi piacokon végzett kísérleti értékesítések sikeresek voltak, még Kínában is, ahol a hagyományos csokoládé kevésbé uralja a közízlést, mint nyugaton.

csoki2

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy szeptember 5-én Sanghajban mutatták be a világnak az újítást.

A cég jelenleg azon dolgozik, hogy mind a csokoládékészítők, mind a vásárlók számára elérhetővé tegye termékét, ami azt jelenti, hogy az eddig ét-, tej- és fehér változatban megjelent csokoládék hamarosan rubinvörös színben is kaphatók lesznek.

Forrás: Mentalfloss, szeretlekmagyarorszag.hu

Oszd meg másokkal is! 

KLIKKELJ A TETSZIK GOMBRA ÉS TARTOZZ KÖZÉNK A FACEBOOKON IS!

Olvasd el ezt a cikket is –>  Ettől a csillagjegytől óvakodj! Pokollá fogjátok tenni egymás életét!